Турци су шанса за четвртфинале

Ивковић разочаран игром и резултатом против Шпанаца

Фото: ФоНет

  • Тај дуел не смемо да схватимо као прилику да се Турској реванширамо за неправедан пораз у полуфиналу првенства света прошле године. Не смемо да упаднемо у ту замку – упозорио своје играче селектор

       ВИЉНУС, (ФоНет) - После веома слабе и игре и убедљивог пораза кошаркашке репрезентације Србије у дуелу против Шпаније, селектор нашег тима Душан Ивковић био је разочаран прситупом играча утакмици.

       "Није ми јасно да шпански тим, са играчима који су освајали НБА прстене, шампионате Европе и света, више поштују нас, него што смо ми поштовали њих. Мислим на однос према игри, концентрацију, жељу, доношење одлука на терену, све је било на страни Шпаније", рекао је Ивковић.

       Трофејни тренер каже да не може да схвати како играчи за само пар минута могу да забораве, или пренебрегну договор из свлачионице.

       "Договорили смо се да пробамо да добијемо бар други део утакмице. Смањили смо заостатак на девет поена, а затим дозволили Шпанији да направи серију 14:0, а да притом нисмо изашли из бонуса", рекао је Ивковић.

       Селектор је додао да и поред свега, нико не треба да сумња да наши играчи имају велику жељу да остваре добар резултат.

       Коментаришући наредну утакмицу против Турске, која за оба тима представља бараж за пласман у четвртфинале, Ивковић каже да ће то бити наша велика шанса да ипак успешно завршимо ово првенство.

       "Имаћемо велику шансу против Турске и најважније од свега је да и даље сами одлучујемо о пласману у четвртфинале и на Олимпијске игре у Лондону", рекао је Ивковић.

       Искусни стручњак, међутим, упозорава да тај дуел не смемо да схватимо као прилику да се реванширамо за неправедан пораз у полуфиналу првенства света прошле године.

       "Не смемо да упаднемо у ту замку. Ова утакмица играће се у сасвим другачијим околностима", закључио је Ивковић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари