Трећа победа већ против Израела?

 ДРУГА ПОБЕДА СРБИЈЕ У ГРУПИ Б ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА У КОШАРЦИ

  • Селекција Летоније савладана резултатом 92:77 (23:7, 15:26, 32:25, 22:19), па је за пласман у другу фазу такмичења потребна још једна победа из преостале три утакмице

  • У кључним тренуцима, разлику на терену правио је капитен нашег тима Ненад Крстић, који је у рекету противника био незаустављив

     ШАУЛАЈ, (ФоНет) - У другом колу Б групе Европског првенства, кошаркашка репрезентација Србије савладала је у Шаулају у Литванији селекцију Летоније резултатом 92:77 (23:7, 15:26, 32:25, 22:19), па јој је за пласман у другу фазу такмичења потребна још једна победа из преостале три утакмице.

     Селектор нашег тима Душан Ивковић наговештавао је да сусрет против Летонаца неће бити лак и то се обистинило. Репрезентативци Србије нису подценили противника, али су, као и јуче у дуелу против Италије, имали исувише падова у игри, које су Летонци сваки пут максималмо користили.

     У првој четвртини, коју је наш тим добио са 16 поена разлике, јасно се видела разлика, како у појединачном, тако и у квалитету тима, али су тада најбољи кошаркаши Србије једноставно стали и дозволили противницима да у других десет минута ухвате резултатски прикључак.

     Друго полувреме селекција Србије је почела много ангажованије и то се веома брзо одазило на резултат. И у тим тренуцима било је очигледно да Летонци не могу да парирају када наши кошаркаши играју уз пуну концентрацију и у одбрани и у нападу, али је помало забрињавајуће што они у прва два кола у том ритму нису успевали да одрже континуитет.

     У последњу четвртину ушло се са предношћу нашег тима од 12 кошева. Летонци се нису предавали и у два наврата су успевали да приђу на шест поена, али нису имали ни снаге, ни квалитета да направе преокрет и приреде прво изненађење на шампионату.

     У кључним тренуцима, разлику на терену правио је капитен нашег тима Ненад Крстић, који је у рекету противника био незаустављив. Летонци су практично сваки његов напад заустављали фауловима, што су плаæали великим бројем слободних бацања, које су српски кошаркаши изводили готово непогрешиво и од 32 покушаја промашили су само шест.

     На крају је то била још једна убедљива победа селекције Србије, али ће селектор Ивковић сигурно имати доста замерки на игру у појединим фазама меча. Сигурно је да ће искусни стручњак пронаћи начин да грешке сведе на минимум када на ред дођу јачи противници у групи, Немци и Французи.

     У трећем колу репрезентација Србије сутра од 14,15 часова игра против Израела.

     Србија: Теодосић 9, Тепић 5, Рашић 4, Паунић 10, Бјелица 2, Марковић 2, Савановић 19, Кешељ 5, Крстић 23, Перовић 9, Марјановић, Мачван 4.

     Летонија: Мелерс 2, Бертанс 10, Фриманис 19, Блумс 15, Јуревичијус 1, Јеромановс, Куксикис 16, Мејерис, Бертанс 2, Стрелниекс 12, Берзинс, Селаковс.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари