Трагичар Филип Човић

КОШАРКАШИ ЗВЕЗДЕ У ЉУБЉАНИ ПРОПУСТИЛИ

ПРИЛИКУ ЗА ТРЕЋУ УЗАСТОПНУ ПОБЕДУ

  • Критеријум суђења није био уједначен на штету Звезде, јер је Олимпија извела 43 слободна бацња, чак 21 више од црвено-белих

        ЉУБЉАНА, (ФоНет) - У утакмици 16. кола регионалне Јадранске лиге, кошаркаши Црвене звезде изгубили су вечерас у Љубљани у неизвесној завршници од Олимпије резултатом 74:73 (20:18, 14:16, 25:17, 15:22) и са учинком од пет победа и 11 пораза остали на десетом месту.

        Мало је недостајало да црвено-бели остваре трећу узастопну победу, јер су после преокрета у последњој четвртини минут пре краја водили 72:69, али нису имали довољно концентрације да заврше посао. Љубљанчани су серијом од 5:1 у последњих шездесетак секунди ипак стигли до десете победе и остали на петој позицији.

        Трагичар је био плеј Црвене звезде Филип Човић, који је пола минута пе краја промашио једно слободно бацање, а потом у последњим секундама и шут за победу.

        Црвено-бели су остварили премоћ под кошевима и имали су седам скокова више, али су то упропастили са чак 19 изгубљених лопти, што је играчима Олимпије омогућило да постигну доста лаких кошева.

        Треба рећи и да је критеријум суђења није био потпуно уједначен, јер је Олимпија извела 43 слободна бацња, чак 21 више од Црвене звезде.

        Олимпија је утакмицу играла са само десеторицом кошаркаша, од којих Кастрати није улазио у игру, а Загорац је на паркету провео само три минута, па је Црвена звезда пропустила прилику да искористи предност веће ротације и победом крене према горњем делу табеле.

        Олимпија: Кастрати, Јеретин 5, Ротбарт 8, Блажић 2, Томпсон 12, Мурић 6, Салин 20, Дашић 19, Мочник 2, Загорац.

        Црвена звезда: Човић 5, Цветковић, Илић 8, Лазић 1, Лешић 4, Суботић 2, Николић, Васић 11, Томас 5, Милутиновић 6, Б. Поповић 5, П. Поповић 26.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари