Томас за «Ђурђевдан»

Прва Звездина победа над шампионом Партизаном – 68:56 – после 15 пораза

* Црно-бели су први меч добили умногоме захваљујући сјајном шуту за три поена (убацили су чак 13 тројки), али им је овога скор био катастрофалан– три `тројке` из 25 покушаја (12 одсто)

          «ЂУРЂЕВДАН» у препуном и усијаном Пиониру. Кошаркаши Црвене звезде – након серије од чак 15 пораза – победили су шампиона са 68:56 (+12), изједначили у плеј-офу и стекли психолошку стабилност пред још најмање два омеравања снага са Партизаном.

          Црвено-бели – ношени навијањем `делија` и предвођени сјајним Томасом, који је био МВП и другог финалног чина – током целе утакмице имали су предност која је стизала и до +14 поема. Толико су доминирали да се многима учинило да је све готово и пре почетка последње четвртине. Али, уследила су Звездина једва два поена за наредних седам минута игре.

          Партизан се – поготоком радуљице – био приближио на минус три (55:58), али је онда Радивојевић убацио тројку и изазвао ерупцију одушевљења.

          «Последњу тачку` на меч је ставио Томас. А Партизан није поклекао само пред добром игром ривала.

          Црно-бели су први меч добили умногоме захваљујући сјајном шуту за три поена (убацили су чак 13 тројки), али им је овога скор био катастрофалан– три `тројке` из 25 покушаја (12 одсто)!

          Лице Звездине игре и победе било је –Томасово лице. Он је неколико наврата – први пут у 13. минуту - после свог новог поготка `делијама` показивао високо подигнуте руке и мишиће.

          Опијен својом игром и узлетом тима, Звездин Американац је комбиновао - украдене лопте, закуцавања из контре и `обичне поготке`. Он је био тај који није давао Партизану да се врати.

          А црно-белима је то – са видно нервозним Мачваном, само са расположеним Радуљицом – у `Звездином Пиониру`био недостижан циљ.Поготово што су подбацили и Џејмс и Лучић.

          Гледалаца: око 6.000. Судије: Јовчић, Обркнежевић и Мрдак (Београд).

          ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ДИВА: Човић 1, Илић 7, Лазић 3, Недовић 7, Лешић 8, Суботић 2, Радивојевић 5, Николић, Томас 18, Милутиновић 7, Б. Поповић 4, П. Поповић 6.

          ПАРТИЗАН МТС: Кецман 2, Радуљица 17, Лучић 10, Милосављевић 10, Бешовић, Божић 1, Чакаревић 4, Џејмс 5, Мачван 5, Ђекић, Анђушић 2, Бертанс.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари