Тео због повреде „одсутан с терена до даљег“

„CLIPSNATION“ ПРОГНОЗИРА ДА ЋЕ МИЛОШ ТЕК У ЈАНУАРУ БИТИ СПОСОБАН ДА РАДИ „ПУНОМ ПАРОМ“

Теодосића саиграчи износе на рукама

        „Беку Лос Анђелес Клиперса, Милошу Теодосићу, дијагностикован је плантарни фасцитис у левој нози и биће одсутан с терена до даљег“, вест је коју су у ноћи између недеље и понедељка пренели сви амерички спортски портали, од NBA, преко ESPN, до осталих водећих онлајн медија у тој земљи.

        Шта је плантарни фасцитис?

        То је, најпростије речено, упала тетиве која у стопалу повезује пету с прстима, која је код спортиста прилично оптерећена и под сталним притиском нарочито код одраза и трчања.

        Лоша вест је да плантарни фасцитис може да лако да постане хроничан, нарочито ако се игнорише у почетку, а добра та што је, према ономе што је могло да се прочита у Теодосићевом случају, преглед магнетном резонанцом показао да нема оштећења самог лигамента.

        Када се то догоди, опоравак може да траје и годину дана, што неће бити случај са капитеном наше кошаркашке репрезентације свакако, али га на старту прве сезоне у каријери чека пауза која би могла да потраје и неколико недеља.

        Најдаље је отишао портал посвећен Клиперсима, „Clipsnation“, који прогнозира да ће Милош тек у јануару бити способан да ради „пуном паром“.

        „Оштећење лигамента би у најбољем случају спортисту држало ван терена три, до четири месеца, али одсутан на неодређено време у Теодосићевом случају упућује на то да није доживео кидање лигамента и то наводи на закључак да би могао да се врати раније. Могао би да настави свом снагом када буде потпуно опорављен, уз дозу среће - негде у јануару“, наводи аутор текста.

        Теодосића (30) су саиграчи на рукама изнели с паркета у ноћи између суботе и недеље, након што је доживео повреду у другој четвртини утакмице са Финикс Сансима тако што је доскочио на стопало Девина Букера. Један од најбољих играча Евролиге у последњој деценији, који је прошлог лета потписао двогодишњи уговор са Клиперсима и одлучио да се опроба у најјачој конкуренцији, имао је улогу стартера код тренера Дока Риверса у прве две утакмице у сезони и бележио просечно 5,5 поена и четири асистенције за 16 минута на паркету, уз шут од 43 одсто за три.

        После Теодосићеве повреде, Риверс ће морати да се ослони на тројицу ветерана на спољним позицијама, Патрика Беверлија, Остина Риверса и Луа Вилијамса, а минуте ће свакако добити и „рукији“ попут Џавуна Еванса и Синдаријуса Торнвела.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари