Селектор Ђорђевић подржао пројекат „Скок”

ИМАЈУЋИ У ВИДУ КАКАВ ЈЕ БОРАЦ НАТАША КОВАЧЕВИЋ, СИГУРАН САМ ДА ФИЛМ О ЊОЈ НЕЋЕ БИТИ ОБИЧНА ПРИЧА

        Александар Ђорђевић укључио се у кампању за групно финансирање путем које се прикупљају средства за снимање филма „Скок“ о кошаркашици Наташи Ковачевић.

        „Као селектор Србије, али и некадашњи репрезентативац, одлучио сам да подржим кампању за групно финансирање завршетка пројекта Скок који промовише право лице спорта: спортску борбу, пријатељство у спорту и неговање спортске традиције. Имајући у виду какав је борац Наташа Ковачевић, сигуран сам да филм о њој неће бити обична спортска прича, већ мотивација за све нас који се на дневном нивоу боримо са малим препрекама“, рекао је Ђорђевић.

        Кошаркашица Наташа Ковачевић у склопу овог пројекта покренула је акцију постављања споменика Французу Анрију Хелу, првом селектору кошаркашке репрезентације Југославије.

        „Идеја да се кроз овај пројекат, у склопу филма, подигне споменик утемељивачима српске школе кошарке у Београду и њиховом тренеру, првом професионалном селектору наше репрезентације Анрију Хелу, заслужује шире ангажовање наше јавности. Драго ми је да могу да се прикључим личностима које су већ подржале овај пројекат, али и институцијама као што су кошаркашки савези Србије, Француске и Београда и Амбасада Француске у Београду“, додао је Ђорђевић.

        Он је поред личне донације, као један од доприноса пројекту поклонио лопту са потписом председника Кошаркашког савеза Србије и својим потписом, која ће се на платформи за групно финансирање наћи као један од симболичних поклона за одређену донацију.

        До сад је на платформи Индиегого кампању подржало својим донацијама 45 људи из 10 земаља. Поред Александра Ђорђевића, међу донаторима из света кошарке су и тренер Нижњија Зоран Лукић, као и Кошаркашки клуб Земун.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари