Папалукас: Српска кошарка је школа за себе

ФЕНОМЕНАЛНО ЈЕ ШТО САМ У БЕОГРАДУ, ИМАМ СЈАЈНА СЕЋАЊА НА ОВАЈ ГРАД, КОЈИ ЈЕ - КУЋА КОШАРКЕ

Теодорос Папалукас

        МЕЂУ евролигашким легендама, које су на Малом Калемегдану играле егзибициону утакмицу у оквиру пројекта „Један тим”, био је и прослављени грчки кошаркаш Теодорос Папалукас (41), двоструки шампион Европе са ЦСКА 2006. и 2008. године. Ипак, његова најдража успомена на трофејну каријеру везана је за српску престоницу.

        - За мене је феноменално то што сам дошао у Београд, јер сам овде освојио злато са националним тимом на Европском првенству 2005. Због тога имам сјајна сећања на овај град који је, на неки начин, кућа кошарке.

        Имајући у виду да се Олимпијакос, за који је играо у два наврата, није пласирао на Фајнал-фор, било му је лако да изабере свог фаворита на завршном турниру Евролиге у „Штарк арени”.

        - Одличне тимови су стигли до завршнице - Жалгирис, Фенербахче, Реал Мадрид и ЦСKА, тако да ће борба за трофеј бити веома интересантна. Навијаћу за ЦСKА - поклања симпатије свом бившем тиму, који је синоћ са Реалом водио битку за пласман у финале.

        На месту где се рађала српска кошарка незаобилазна тема био је њен глобални утицај.

        - Српска кошарка је школа за себе. Дала је много тренера, поготово играча. Наставља да то да ради са великим успехом и сигурно ће тако бити и наредних година. Сада се кошарка мења, морате да се адаптирате новом систему. Ова игра постаје све занимљивија.

САМО ДА ТЕО БУДЕ ЗДРАВ

        Грчки Тео је говорио и о српском Теу, с којим је играо у дресу „армејаца” у сезони 2012/2013, после које је Папалукас отишао у пензију и право у легенду.

        - Милош Теодосић је сјајан играч, урадио је одличне ствари у Европи и сада је у NBA. Надам се да ће остати здрав и да ће показати свима колико је добар.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари