Отворени обновљени терени на Калемегдану

ЗАХВАЉУЈЕМ СЕ У ИМЕ МОГ БЕОГРАДА, СИГУРАН САМ ДА ЋЕ БИТИ ПРАВИ ДОМАЋИН, РЕКАО ЈЕ ДУДА ИВКОВИЋ

        Кошаркашка Евролига отворила је данас на Калемегдану два у потпуности терена Црвене звезде, као и реконструисану трибину на терену Партизана, што је својеврсно наслеђе за град који ће средином маја бити домаћин фајнал-фора тог такмичења.

        На церемонији отварања терена на Калемегдану, у склопу „One Team“ пројекта друштвене одговорности, иако најављени, нису присуствовали градоначелник Београда Синиша Мали, али и председник градске скупштине Никола Никодијевић. Нешто раније саопштено је да ће због болести догађај пропустити и председник Евролиге Ђорди Бертомеу.

        - Знао сам да ћемо да будемо мистични, на овим просторима стално живимо од мистике... Сваки човек има право да се разболи и одложи неко путовање - рекао је Човић одговарајући на питања новинара и додао да ће бити ту за завршни турнир.

        Легенда српске и југословенске кошарке Душан Ивковић се обратио присутнима.

        - Генерације кошаркаша које су играле овде у тврђави, како Црвене звезде која је 10 пута узастопно у ондашњој Југославији била шампион државе и Партизан у комшилуку... Мислим да су то битни фактори, имајући у виду да је баш на овим теренима кошарка почела да се развија у нашој земљи. Сам избор Евролиге да обнови ове терене је изванредан. Захваљујем се у име Београда, мог родног града. Сигуран сам да ће Београд бити прави домаћин фајнал-фор - рекао Ивковић.

        Председник Црвене звезде Небојша Човић рекао је да мисија клуба испуњена, јер је Евролига одлучила да завршни турнир буде у Београду.

        - Нама је велика част овај данашњи дан, односно реновирање ових терена јер они представљају историју српске и југословенске кошарке. Овде је све покренуто, захваљујући патријарсима те кошарке - господину Небојши Поповићу, Александру Николићу, Раши Шаперу и Бори Станковићу - рекао је Човић и захвалио се градској Управи, али и председнику државе.

        Представница Евролиге Ебигејл Мартин рекла је да је велика част за ту организацију обнављање терена на Калемегдану, али и најавила да ће „фан зона“ током фајнал-фора у Београду бити управо на тим теренима. Оне се такође захвалила представницима Црвене звезде и Партизана.

        Свечаности на Малом Калемегдану присуствовали су и амбасадор фајнал-фора Душко Савановић, секретар Скупштине града Београда и легендарни кошаркаш Звезде Зоран Јовановић, тим менаџер Партизана Душан Кецман, али и играчи црвено-белих Бранко Лазић, Огњен Добрић и Немања Дангубић, као и Михајло Андрић из Партизана.

        Кошаркаши Звезде, као и Андрић су се после свечаности поделили у две екипе заједно с децом из „One Team“ пројекта и први заиграли на новим обновљеним теренима с подлогом од тартана.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари