Очекује се преко 10.000 туриста током „Final4“

ДВЕ ПОЛУФИНАЛНЕ УТАКМИЦЕ ЗАКАЗАНЕ ЗА 18. МАЈ, А ФИНАЛЕ И УТАКМИЦА ЗА ТРЕЋЕ МЕСТО 20. МАЈА

        Београд ће од 18. до 20. маја бити домаћин завршног турнира Евролиге „Фајнал фор“, а очекује се да ће престоницу посетити више од 10.000 туриста.

        Читав Београд се увелико припрема за посету многобројних гостију из Шпаније, Русије, Турске, Литваније, али и других земаља.

        Председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић рекао је за РТС да ће очекиваних 10.000 туриста у Београду остати најмање четири дана и да је овај догађај веома важан за престоницу.

        Он је додао да ће том приликом и „Штарк Арена“ имати потпуно нов визуелни идентитет, саопштио је Секретаријат за информисање града.

        Телевизијски пренос завршног турнира обезбеђен је у више од 200 земаља широм света, а четири европске екипе - Реал Мадрид, ЦСКА Москва, Фенербахче и Жалгирис Каунас - бориће се за титулу првака.

        Две полуфиналне утакмице заказане су за 18. мај, а два дана касније, 20. маја, одиграће се финална утакмица, као и утакмица за треће место.

        На Београдској тврђави у припреми су и зоне за обожаватеље.

        Ово је први пут да се ово кошаркашко такмичење, чија је организација додељена Београду 2016. године, одржава у главном граду.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари