Нова победа Партизана, Звезда претпоследња

Нова победа кошаркаша црно-белих у вечитом дербију - 86:67

* Црно-бели су у утакмицу ушли доста споро и без потребне енергије, што је Црвена звезда искористила да веома борбеном и на моменете атрактивном игром дође до предности од осам поена

* Од друге четвртине све се, међутим, променило. Играчи Партизана су почели да играју неупоредиво одговорније и ангажованије, поготово у одбрани, и за свега три минута су серијом од 14:0 пеокренули резултат, а потом вођство нису испуштали до краја сусрета

* Црно-белима је кренуо и шут споља, па су утакмицу завршили са девет убачених тројки, а најефикаснији је био Драган Милосављевић, који је ван линије 6,75 метара погодио свих пет шутева

* Црвена звезда је успела да парира у скоку и тимови су били изједначени по броју ухваћених лопти, али су црвено-бели шутирали катастрофално и са процентом од свега 34 одсто погођених шутева нису могли да избегну убедљив пораз

         БЕОГРАД, (ФоНет) - У дербију 13. кола регионалне Јадранске лиге, кошаркаши Партизана победили су у Београду Црвену звезду резултатом 86:67 (16:22, 27:14, 19:15, 23:16) и са учинком од девет победа и четири пораза налазе се на деоби трећег и четвртом места са подгоричком Будућношћу.

         После пораза у Евролиги пре три дана у дуелу против Арманија и елиминације из Евролиге, Партизан је био у доста незавидној ситуацији, али је успео да забележи још једну сигурну победу у вечитим дербијима и да на тај начин бар делимично врати самопуздање.

         Црно-бели су у утакмицу ушли доста споро и без потребне енергије, што је Црвена звезда искористила да веома борбеном и на моменете атрактивном игром дође до предности од осам поена.

         Од друге четвртине све се, међутим, променило. Играчи Партизана су почели да играју неупоредиво одговорније и ангажованије, поготово у одбрани, и за свега три минута су серијом од 14:0 пеокренули резултат, а потом вођство нису испуштали до краја сусрета.

         Црвена звезда је брзо почела да плаћа данак исувише агресивној игри у одбрани и центри Петар Поповић и Миле Илић су већ пре полувремена имали по три личне грешке, што је у наставку знатно олакшало посао Партизану.

         Поред тога, црно-белима је кренуо и шут споља, па су утакмицу завршили са девет убачених тројки, а најефикаснији је био Драган Милосављевић, који је ван линије 6,75 метара погодио свих пет шутева.

         Црвена звезда је успела да парира у скоку и тимови су били изједначени по броју ухваћених лопти, али су црвено-бели шутирали катастрофално и са процентом од свега 34 одсто погођених шутева нису могли да избегну убедљив пораз.

         После овог пораза, Црвена звезда је остала на зачељу табеле са три победе, само једном више од последњепласираног Златорога.

         У наредном колу Црвена звезда ће 5. јануара гостовати Хемофарму, док ће Партизан три дана касније дочекати екипу Загреба.

         Партизан: Ло 11, Кецман 10, Радуљица 7, Миљеновић 3, Лучић 15, Милосављевић 23, Катић 6, Бешовић, Божић 2, Чакаревић 8, Ђекић, Анђушић.

         Црвена звезда: Човић 4, Цветковић, Илић 8, Лазић 2, Недовић 7, Лешић, Суботић 6, Николић 2, Томас 12, Милутиновић 11, Б. Поповић 5, П. Поповић 10.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари