Марина Маљковић и Галата освојили Еврокуп

ОСВАЈАЛА ЕВРОПСКЕ, ОЛИМПИЈСКЕ, НАЦИОНАЛНЕ И РЕГИОНАЛНЕ ТРОФЕЈЕ, ОВО ЈОЈ ЈЕ ПРВИ КЛУПСКИ У ИНОСТРАНСТВУ

        Богата лична ризница Марине Маљковић, вреднија је за још један трофеј. Клупски, међународни. Галатасарај на чијој клупи селекторка Србије седи већ две сезоне, освојио је Еврокуп.

        Тим из Истанбула је изгубио у реванш мечу у Венецији, али је залиха коју је донео са првог меча из Истанбула, била довољно велика да слави велику победу.

        Венеција је у полуфиналу успела да надокнади 20 разлике, али Галатасарај није дозволио да се било шта слично понови. Јесте у другом периоду устукнуо, али чак и кад је губио држао се на довољно добром одстојању и сигурно ишао ка победи.

        Иначе, Галатасарај је у Еврокуп дошао од четвртфинала, јер се није пласирао у плеј-оф у Евролиги. На путу до трона избацио је два шпанска клуба - Ђирону у четвртфиналу и Авениду у полуфиналу - и сада Венецију.

        - Невероватно је постићи нешто овако, на крају врло компликоване сезоне. Ово је био наш сан и веома смо срећни. Враћали смо се кроз меч, али смо на крају успели да дођемо до победе. Желела бих да се захвалим свима који су учествовали у овом успеху. Дошли смо овде да победимо, без обзира на све. Видели сте да смо играли против веома тешког противника. Али, када играмо као тим, не постоји екипа коју не можемо да победимо.

        Подсећамо, осим европског злата из 2015. и олимпијске бронзе из 2016, које је освојила са репрезентацијом, Марина Маљковић је освајала титуле првака Србије и Јадрана, као и националне купове, са Хемофармом и Партизаном. Укупно шест титула првака Србије, четири Купа Милана Циге Васојевића и две јадранске лиге. Ово јој је први клупски трофеј у иностранству.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари