Маљковић: Дужност према држави и народу...

ИМАМ ОБАВЕЗУ И ПРЕМА „КАРАЂОРЂЕВОЈ ЗВЕЗДИ“ КОЈУ САМ ДОБИЛА, И ЗАТО САМ ЛАКО ПРЕЛОМИЛА

Марина Маљковић

        Најтрофејнији женски српски стручњак икада Марина Маљковић вратила се на клупу репрезентације Србије после годину дана.

        Она је поручила да ниједног тренутка није размишљала када је добила позив председника Кошаркашког савеза Србије Предрага Даниловића.

        „Моје присуство овде није хир, одлука није донета након дубоког размишљања, већ онако како се осећам. Имам дужност према држави, народу и Карађорђевој звезди коју сам добила, и зато сам лако преломила да се вратим“, рекла је Марина Маљковић на промоцији у Кући кошарке у Сазоновој.

        Маљковић је предводила национални тим до титуле европског шампиона и бронзе на Олимпијским играма у Рију, пре него што је 3. јануара прошле године поднела оставку због превеликих обавеза.

        „Хвала Даниловићу што је имао разумевања 3. јануара, што је од велике важности за сарадњу. Нисам очекивала, нити размишљала о повратку, тајминг је био јако добар и разумели смо се у две речи, за разлику од непроспаваних ноћи код одласка“.

        Она је свесна какве су амбиције на наредном првенству Европе 2019. године у Србији.

        „Мало људи жели да се врати на место великих успеха, свесна сам да ако се не понове резултати, неће ме се многи сећати. Нисам ја важна, радићу најбоље што могу и надам се да ћемо опет обрадовати нацију. Када почне ЕП мене нико не мора да пита око амбиција. Предочила сам план шта треба да радимо, следи период тешког рада. Не трошим лако речи“.

        Председник КСС Предраг Даниловић изразио је задовољство што је Маљковић потписала двогодишњи уговор.

        „Био је 3. јануар када није био прелеп повод, али сада сам срећан што смо опет у овом саставу и што ће Марина поново бити селектор. Веома сам задовољан, а верујем и спортска јавност у земљи“, рекао је Даниловић.

        Исто мишљење има и Ана Јоковић, потпредседница КСС задужена за женску кошарку.

        „Сви знамо да ће Србија бити домаћин први пут и то аутоматски значи да смо морали да доведемо најбољег селектора. Нажалост, не учествујемо ове године на Светском првенству, играћемо на турниру у Кини. Имамо доста времена да се спремимо“, навела  је Ана Јоковић.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари