Евролига: Будућност да обезбеди 5.000 места

И БУЏЕТ ОД МИНИМУМ ЧЕТИРИ МИЛИОНА ЕВРА, У КОЈЕМ НАЈВИШЕ

65 ОДСТО СМЕЈУ ДА БУДУ ЗАРАДЕ ИГРАЧА

        Подгоричка Будућност имаће статус као и сви клубови који имају право да се наредне сезоне такмиче у Евролиги.

        Као шампионима АБА лиге припада им место у елитном европском такмичењу, али мораће и да испуне све услове, а међу важнијима су хала капацитета најмање 5.000 места и буџет од минимум четири милиона евра, у којем највише 65 одсто смеју да буду зараде играча.

        Подгоричке „Вијести” обратиле су се Евролиги, која им је дописом појаснила статус Будућности.

       „Евролига ће ускоро контактирати КК Будућност Воли, као актуелног првака АБА лиге, и затражити сву потребну документацију и оценити испуњење обавеза, које су регулисане законским актима такмичења”, наводи се у одговору на питање „Вијести“ да ли ће и када представници Евролиге посетити Подгорицу и КК Будућност Воли и обавити инспекцију.

        Из Евролиге затим кажу:

       „Шампион АБА лиге има лиценцу да учествује у Евролиги, а да би Будућност, као и сваки други клуб, у потпуности потврдила учешће, мора да испуни све обавезе из законског акта такмичења, посебно оне које су дефинисане у поглављу 3, а које се односи на регистрацију тимова и шта све клуб мора да испуни да би могао да учествује у такмичењу”.

        Из Евролиге је саопштено и да „неке промене могу да се појаве у званичним подзаконским актима такмичења на крају текућ́е сезоне”.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари