Душко Вујошевић: Нисам ја издао Партизан…

ЉУДИ У КЛУБУ ТРЕБА ДА СХВАТЕ ДА НИСУ САМО ПРЕУЗЕЛИ ПРАВА ДА СМЕЊУЈУ ТРЕНЕРЕ, НЕГО И ОБАВЕЗЕ

Душко Вујошевић

        Душко Вујошевић преко Кошаркашког арбитражног трибунала (BAT - Basketball Arbitral Tribunal) добио је спор против Партизана, на основу чега црно-бели морају да му исплате дуг од 113.000 евра.

        Председник клуба из Хумске Остоја Мијаиловић објаснио је да је Вујошевић дао рок Партизану да му дуг исплате у наредних седам дана или ће дати спор BAT-у, који ће блокирати клуб да не може да региструје играче.

        Вујошевић је у разговору за „Вечерње новости“ објаснио како је дошло до тога.

        „Свима је познато како сам отишао из Хумске. Практично сам отеран, јер сам бранио Партизан и интересе Партизана“, напоменуо је дугогодишњи тренер црно-белих.

        „Годинама сам инсистирао да плате увек добију прво играчи, а за мене ако остане, понашајући се, показало се, ирационално, на своју штету. Био сам спреман да радим бесплатно, али не и да ме отерају бесплатно. Пристао сам да дуг буде умањен за око 100.000 евра, колико су сабрали да су биле казне изречене у такмичењима, телефонске рачуне... Никада нисам тражио наплату било каквих камата. Уз то сам, јер су рекли да је клуб у тешкој ситуацији, пристао да нађемо компромис и да се дуг исплати на пет годишњих рата. Испоштована је само прва, али друге две нису. Нико се, чак није удостојио ни да ме позове и покуша да објасни зашто се не исплаћују плате које сам поштено зарадио и од којих живим, због чега сам био приморан да се обратим BAT. Нису у питању седам дана, него кашњење од седам година“, рекао је Вујошевић и додао да је тачно његов адвокат обавестио Партизан о року, али такође је тачно је и клуб из Хумске добио одлуку од BAT“.

        Он је рекао да није издао Партизан, већ да се „борио у корист клуба“.

        „Све ово је неморално с њихове стране, јер су дозволили да наплаћујем новац преко BAT и да кривицу пребаце на мене. Ако су морали да ме склоне, могли су макар финансијски део да испоштују. Господин Остоја, како га неки ословљавају, каже да покушава да направи стабилан клуб. Да би био стабилан, мора да извршава обавезе, да зна колико сам урадио за Партизан и да жељу претвори у праксу, а не да креира јавност како клуб не може да функционише, јер мора да исплати мени новац који сам поштено зарадио. Сви који воле Партизан врло добро знају о чему се овде ради. Нисам ја издао Партизан, већ сам се борио у корист Партизана. Људи који су сада у клубу треба да схвате да нису само преузели права да смењују тренере, кадрују, него и обавезе. Видим да прете банкротом. Па, тако клуб може да води и мој кум Миша Тумбас“, напоменуо је за „Вечерње новости“ селектор Босне и Херцеговине.

Навијам за Партизан

        Душко Вујошевић, без обзира на то што са Партизаном „рашчишћава рачуне“ на тежи начин, тврди да и даље прати и навија за црно-беле. „Младом тиму, са младим тренером Ненадом Чанком желим добро и навијам за њих. Гледам мечеве код куће. И моја фамилија навија за њих. Партизан је велики део мог живота и о томе сигурно неће одлучивати господин Остоја“, рекао је Вујошевић.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари