Ђорђевићев списак за Кину тек 21. новембра

СЕЛЕКТОР ОБЈАВИО ШИРИ СПИСАК ОД 35 КОШАРКАША, СКРАЋЕНИ ОД 24 - 6. НОВЕМБРА, КАЖЕ АНТОНИЋ

Јовица Антонић

        Услед свих дешавања на релацији FIBA/Евролига селектор Србије Александар Ђорђевић је објавио шири списак од чак 35 кошаркаша за предстојеће мечеве квалификација за СП у Кини.

        Званично скраћење списка за мечеве са Аустријом и Грузијом ће бити 6. новембра, док се до 21. новембра неће знати на кога ће Ђорђевић моћи да рачуна.

        На конференцији за медије у Кући кошарке је томе причао асистент селектора Јовица Антонић.

        - Ово је специфична ситуација, биће доста нових играча. Направили смо списак од 35 имена да бисмо се обезбедили од свих ствари везаних за повреде, сукоб Еворлиге и FIBA. Списак од 24 имена ће бити 6. новембра и близу смо. Био сам код Ђорђевића у Минхену и практично смо „затворили” списак, а онда се шест сати касније догодила повреда Лучића. Све ће бити познато у наредних неколико дана - каже Антонић.

        Осврнуо се на саме играче.

        - Тачно до 21. новембра, пред старт тренинга и припрема за мечеве са Аустријом и Грузијом, нећемо знати ко ће нам се појавити. У овом тренутку би требало да дођу двојица из Бајерна (Јовић и Мачван), Бирчевић, од екипе која је била на Евробаскету. Радуљица из Кине долази сигурно, јер тамо имају квалификације у својој групи.

        На списку ће се наћи и играчи из Евролиге.

        - Имамо 14 кошаркаша на списку од 35 који играју у Евролиги. Видећемо ко ће моћи да нам се прикључи. Селектор је у сталној комуникацији са играчима и они немају никакву дилему о томе да ли хоће да играју. Момци из евролигашких тимова су доведени у ситуацију коју не могу да реше. Клубови ће бити ти који ће донети решење заједно са водећим органима, а какво ће бити, остаје да се види. Надамо се да ће наћи решење - закључио је Антонић.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари