Ђорђевић о Дарушафаки: Тројка за памћење…

„ВРАТИЋЕМО СЕ ОВДЕ“, НАЈАВИО ЈЕ ТРЕНЕР БАЈЕРНА ТУРСКИМ НОВИНАРИМА ПОСЛЕ ШОКАНТНОГ ПОРАЗА

Саша Ђорђевић

        Кошаркаши Бајерна изгубили су у Турској играчким „оружјем“ свог тренера, Александра Саше Ђорђевића.

        Некада сјајни шутер српске и европске кошарке постигао је много важних тројки у последњим секундама и управо од једне такве је његов тим „страдао“ овог уторка, на гостовању Дарушафаки, у првој утакмици полуфиналне серије плеј-офа.

        Бајерн је почео меч у Турској одлично, водио је и 47:24, али је екипа Дејвида Блата на крају славила, тројком Стентона Кида у последњој секунди, за коначних 76:74 и 1:0 у серији.

        После утакмице, Ђорђевић је говорио мирно.

        „Честитам Дарушафаки... Неке утакмице не можете да логично објасните, као што не можете да им пронађете ни одређене кључне разлоге за оно што се догодило у другом полувремену. Припремили смо се добро, били смо заиста спремни. Играли смо прво полувреме изузетно добро, на обе стране терена, али посебно у одбрани“, почео је Ђорђевић.

        Лоцирајући највеће грешке, српски стручњак пре свега је гледао ка почетку другог полувремена.

        „Играчи нису ушли у трећу четвртину добро. Није ствар у томе да нису имали добар став, јер им је став био у реду, али мораш да будеш чврст. Тога није било. Почели смо трећу четвртину са три изгубљене лопте наших најбољих играча. Дарушафака се вратила на једноцифрену разлику за три минута, практично без труда“.

        „Изнели су сву своју атлетску снагу на терен, трудили су се у офанзивном скоку, који смо контролисали у првом делу утакмице, али у другом су они ту доминирали и то им је дало одређене поене из других покушаја. На крају је одлучила једна лопта, тако да је у оваквој утакмици важна свака грешка. Као наш рани шут за три поена у другој четвртини, који им је дао време да и они шутну“, додао је Ђорђевић.

        За крај, он је додао...

        „Последња изгубљена лопта је нешто што нам није заштитни знак. То не могу да објасним. Имали смо искуство на паркету. Наши најискуснији играчи били су у игри у тим тренуцима и очекивали смо да завршимо утакмицу тада, али смо им дали шансу да они заврше великим шутем. Играли смо добру одбрану десет секунди, а Кид је постигао тројку која ће се памтити. Сада је нама да победимо у петак. Вратићемо се овде“, порука је Саше Ђорђевића.

        Пласман у финале Еврокупа обезбедиће екипа која оствари две победе. Реванш у Минхену заказан је за 23. март, а евентуална „мајсторица“ за 28. март.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари