Црвена звезда се повлачи из финалне серије?

ЧОВИЋ ПОРУЧИО ДА ЊЕГОВ ТИМ ГОТОВО СИГУРНО НЕЋЕ ИГРАТИ ЧЕТВРТИ МЕЧ ФИНАЛА ПЛЕЈ-ОФА АБА ЛИГЕ

 

        Председник клуба Небојша Човић поручио је из Подгорице у изјави послатој медијима да екипа „готово сигурно“ неће изаћи на паркет „Мораче“ у суботу у 21 час када је требало да почне четврта утакмица финала АБА лиге.

        Будућност је у петак увече у трећем мечу победила актуелног шампиона и повела 2:1 после бурне утакмице у којој српски клуб није имао равноправан третман код судија.

        Човић је исте вечери реаговао оштрим изјавама, а дан касније повукао је радикалан потез, који за сада нема потврду на званичном порталу клуба.

        „Готово сигурно нећемо вечерас изаћи на паркет у 'Морачи'„, рекао је председник Црвене звезде.

        „Људи кажу да је јутро паметније од вечери. Прво полувреме је добро протекло, а од треће четвртине се све променило. Шта се догодило у полувремену? Прво су биле претње. А друго, то што је можда порасла тарифа“.

        У 13 часова, требало би да буде одржан ванредни састанак са Изтоком Ремсом, човеком задуженом за делегирање судија у АБА лиги. Навијачки портал „Ред Стар Белграде“ објавио је пре прве утакмице серије у Београду имана судијских тројки унапред одређених за тај и наредна три меча - рачунајући и вечерашњи у Подгорици.

        Испоставило се да су погођени састави судијских тимова за сва четири меча, утолико што је на сајту АБА лиге за четврти дуел одређен тим: Сретен Радовић, Саша Пукл, Сашо Петек.

        „Када се зна да је Ремс имао полуфиналне утакмице у плеј-офу, у Бару и Београду била је крађа. Али, морам да кажем да Барани немају ништа са тим. Бокан покушава из ока нешто да вам узме. Једно је пиљарски посао, а то је некоректно“, рекао је Човић и додао:

        „У првој утакмици против Будућности смо покрадени, јер смо ми евидентно бољи од њих. Они су господски примљени у Београду, а видите како смо ми дочекани овде. Никада није био виђен већи степен мржње, али одвратне мржње нисам доживео него овде у Подгорици. Да ли је могуће да се један те исти народ овако мрзи. Ови људи не умеју да се спортски понашају“.

        У међувремену, потврђено је да ће и наредне сезоне освајач АБА лиге бити једини регионални представник у Евролиги, а да ће још три најбоље пласирана тима из текуће сезоне изборити право учешћа у Еврокупу.

        Претходних дана спекулисало се о томе да ли би, ако у првом икада пласману у финале АБА лиге стигне и до трофеја, Будућност имала право наступа у Евролиги с обзиром на строге регулативе које су људи из Барселоне увели у међувремену на путу ка „затварању“ такмичења и десетогодишњим „А“ лиценцама за 11 клубова-оснивача.

        Једна од спорних ставки је и капацитет „Мораче“ у којој би вечерас требало да се одигра утакмица после које бисмо добили одговор на питање да ли је Будућност прекинула трогодишњу доминацију Црвене звезде у АБА лиги или се серија враћа у Београд на „мајсторицу“ у „Пиониру“ (понедељак, 21.00).

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари