Бертомеу: Србија хранила европску кошарку

ЗАВРШНИ ТУРНИР У БЕОГРАДУ КАО ПОЧАСТ КОШАРЦИ У СРБИЈИ, ЗЕМЉИ СА МНОГО ИГРАЧА И ТРЕНЕРА

  • Да Београд буде организатор завршног турнира било нам је потребно 17 година. Такав резултат је жеља да одамо почаст кошарци у Србији - рекао је први човек Евролиге

        Први човек Евролиге Ђорди Бартомеу истакао је да је Београд раније морао да добије организацију завршног турнира, али да верује да је сада права прилике да се из Србије пошаља права кошаркашка слика у свет.

        - Честитам свим клубовима који су изборили Фајнал-фор, пут до тога је све тежи. Да Београд буде организатор завршног турнира било нам је потребно 17 година и то захваљујући снажној сарадњи са градском власти и са градоначелником. Такав резултат је жеља да одамо почаст кошарци у Србији, земљи са много играча и тренера који су хранили европску кошарку - рекао је Бартомеу на конференцији за медије на Калемегдану.

        Како је нагласио, Београд ће имати част да крунише шампиона Европе у конкуренцији Фенербахчеа, Жалгириса, Реал Мадрида и московског ЦСКА.

        - Слика из Београда ићи ће у скоро цео свет. Четири тима потрудиће се да направе спектакл, а Београд ће крунисати шампиона - каже Бартомеу.

        Он је подсетио да су се у Београдској арени правили рекорди по броју гледалаца, док су играли Црвена звезда и Партизан, због чега сада очекује нови спектакл у истој дворани.

        Полуфинала Евролиге Фенербахче - Жалгирис (18 сати) и Реал - ЦСКА играју се сутра (21), док су финале и меч за треће место у недељу.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари