Жреб за Лигу Европе: Удинезе на Звезду?

ПЕТОПЛАСИРАНИ ТИМ СЕРИЈЕ А 2012/13 НАЈТЕЖИ ЈЕ ЕВЕНТУАЛНИ РИВАЛ ЦРВЕНО-БЕЛИХ У ТРЕЋЕМ КОЛУ КВАЛИФИКАЦИЈА

         Извлачење парова треће рунде квалификација за Лигу Европе заказано је за петак у 13 часова у Ниону.

         У наредном колу играће 40 „преживелих“ из другог кола, а прикључиће се још 18 екипа, међу којима и Севиља, Штутгарт, Удинезе, Свонси, Сент Етјен...

         Као и обично, тимови су уочи жреба подељени у „подгрупе“, тако да свакоме буде сужен круг могућих противника.

         У случају Црвене звезде, то су Удинезе, Клуб Бриж, као и победници двомеча другог кола Трабзон - Дери Сити (резултат првог сусрета 4:2), Черноморец Одеса - Дачија Кишињев (2:0), Макаби Хаифа - Хазар (2:0) и Астра Плојешти - Омонија (1:1).

         Све то, наравно, под условом да црвено-бели у реваншу против исландске Вестманеје не испусте предност од 2:0.

         Исти капитал у првом мечу против Хонведа стекла је и Војводина, која такође гаји реалне наде у пролаз пред пут у Будимпешту.

         „Лале“ међу могућим ривалима немају тако изразитог фаворита. То су: Ешторил, Бурса и победници двомеча Спарта Праг - Хакен (2:2), Розенборг - Сент Џонстон (0:1) и Рејкјавик - Стандард (1:3).

         Ако би Јагодина направила чудо и у Казању против Рубина надокнадила пораз од 2:3, који је доживела код куће, преузела би повлашћени статус руског тима и извукла „на папиру“ лакшег ривала него Звезда и Војводина!

         То би могли да буду дански Рандерс и бољи из двомеча Сконто - Либерец (2:1), Петролул Плојешти - Викингур (3:0), Жалгирис - Пјуник (2:0), Ход - Актобе (1:0) и Малме - Хибернијан (2:0).

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари