Вилотић: Партизан пролази после 45 минута!

УКОЛИКО ЦРНО-БЕЛИ У ТОМ ПЕРИОДУ ИЗДРЖЕ НАЛЕТЕ ИГРАЧА ТУНА,

БИЋЕ НА ПРАГУ ЛИГЕ ЕВРОПЕ - КАЖЕ ДЕФАНЗИВАЦ ГРАСХОПЕРСА

Милан Вилотић

          Партизан у Швајцарској, 29. августа против Туна, брани београдских 1:0 у плеј-офу квалификација за Лигу Европе, намеће се питање: може ли да их одбрани? Питање иде на адресу Милана Вилотића, првотимца Грасхоперса, тренутно другопласираног тима у земљи „сајџија”, па, као што тече свака река, тако тече и овај разговор...

          - Ако нагласим да улога фаворита припада Партизану, онда ће вам бити јасно шта мислим - почео је Вилотић за „Спорт”.

          Да ли ћете да „нагласите”?

          - Хоћу!

          Чиме се руководите?

          - Партизановим квалитетом, затим умором фудбалера Туна и податком да клупа швајцарског састава није довољно дуга да одговори изазовима који се намећу.

          Шта је против Београђана?

          - Вештачка трава на којој се домаћи играчи заиста одлично сналазе и мало ко, причам о утакмицама овдашњег првенства, може да им стане на жуљ - узвраћа штопер „скакаваца”. - Још нешто, верујем да то може да буде пресудно за судбину двомеча: одлука о путнику у Лигу Европе крије се у првих 45 минута реванша. Уколико Партизан издржи налете у том периоду, моћи ће полако да своди рачуне и ишчекује ривале у групној фази. Неће, наравно, бити ни мало лако да се сачува мрежа, будући да Тун веома брзо завршава акције, његови играчи су брзоноги и конкретни, али, рекох већ, сад немају снаге за свих 90! О томе би Партизан морао да мисли, то је мој савет.

          Следећи противник Грахоперса у шампионату Швајцарске, према важећем распореду, требало је да буде управо Тун?

          - Традиционални атлетски митинг у Цириху, заказан за 29. август, диктира нову шему, отуд се са Туном састајемо тек 22. септембра.

          Грасхоперс је у прошлој сезони дуго водио трку да би током пролећа штафету предао Базелу?

          - Ех, када бисмо исправили пропусте...

          Минули дерби са лидером Јанг Бојсом је најава да дижете главу?

          - Пред 25.000 гледалаца у Берну - додаје Вилотић. - Био је то меч до тада јединих непоражених екипа, с том разликом што је Јанг Бојс имао стопостотни учинак, пет кола, пет победа, док смо ми, уз три тријумфа, укњижили и три ремија. Притисак на нашој страни, морали смо, поврх свих искушења, и с њим да се носимо, много тога било је против нас, издржали смо, на муци били јунаци. Не смем ни да помислим какве би бесане ноћи имали сви првотимци Грасхоперса да се, којим случајем, утакмица окончала победом Јанг Бојса, суочили бисмо се са вероватно недостижном предношћу од чак девет корака. На срећу, све је испало супер, баш супер!

          Кад то саопштавате, негде „углављујете” и ваш погодак ногом за прво вођство у мечу?

          - Између осталог - насмејао се Вилотић.

          Где је била глава?

          - На свом месту. Она је, после изведеног прекида, одрадила важан део посла, најпре сам затресао статитву, лопта се одбила, притрчао сам, није било спаса за мрежу Јанг Бојса. Минут 30.

          Јанг Бојс је изједначио поготком Костанца у 34. минуту, да би Кајо у 86. донео три бода Грасхоперсу?

          - Еврогол бразилског интернационалца Каја, који је примио лопту на груди и закуцао је у мрежу. Правда!

          Против играча Јанг Бојса и вашег бившег тренера у Грасхоперсу, Улија Фортеа?

          - И огромних амбиција Јанг Бојса, који се намерачио на титулу, па не жали новац за велике плате играча - додаје Вилотић. - Од свих смо прекјуче били јачи.

          Само напред!

КРАЈ ЕВРОПСКОГ ПУТЕШЕСТВИЈА

          Путешествије Грасхоперса по Европи завршава се, по свој прилици, у четвртак на гостовању Фиорентини.

          - Шансе су нам, после пораза 1:2 у Цириху, објективно, мале, но, вреди покушати и бар уживати у игри, нешто и научити - јасан је Вилотић. - Остаје, ипак,жал за оним што је прошло, Лион нам се провукао у квалификацијама за Лигу шампиона, пропустили смо да реализујемо сијасет изгледних позиција у Француској, промашивали су сви, па и ја у два, три маха.Да нам је макар жреб касније доделио неког лакшег противника... Штета.

          Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари