UEFA.com: Андрија Живковић - чудо од детета

НАЈМЛАЂИ ИГРАЧ ИКАДА КОЈИ ЈЕ ДЕБИТОВАО ЗА СЕНИОРСКИ ТИМ СРБИЈЕ

СА САМО 17 ГОДИНА И 92 ДАН

Андрија Живковић

  • Желим да останем чврсто на земљи, знам колико ме напорног рада чека, али хоћу да идем корак по корак. Мој сан је да једног дана будем међу најбољим фудбалерима на свету - каже Андрија

        Партизану иде добро у Лиги Европе, а тим поводом је UEFA на свом званичном сајту објавила причу о овонедељном вундеркиду - Андрији Живковићу.

        - Андрија је најмлађи играч икада који је дебитовао за сениорски тим Србије са само 17 година и 92 дана, мање од два месеца пре тога је постигао првенац за београдски клуб, а недуго после тога је дошло Светско првенство за играче до 20 година на Новом Зеланду где је био један од лидера екипе која је освојила златну медаљу. Заиста импресивна биографија за момка који је у јулу напунио тек 19 година - тим речима UEFA почиње причу о чуду од детета.

        - Овај клинац ће бити велики играч - тако га је описао бивши селектор Србије Синиша Михајловић који му је указао шанс у првом тиму.

        Похвале на његов рачун не штеди ни садашњи шеф стручног штаба националног тима Радован Ћурчић.

        - Невероватно је шта Живковић може да уради када су у питању трчање и техника. Одличан је дриблер са снажним и прецизним ударцем. Када је у нападу, можете да очекујете да ће нешто да се догоди. Иако је млад, никада не занемарује своје обавезе у одбрани, што је такође импресивно - прича Ћурчић.

        Како наводе на сајту по игри подсећа на мешавину тројице бивших фудбалера Партизана - Миралема Сулејманија, Адема Љајића и Зорана Тошића. Мада, чини се да има предност у односу на сву тројицу када су његове способности у питању.

        И поред тога што похвале стижу са свих страна, Андрија остаје скроман.

        - Желим да останем чврсто на земљи. Слушам свачије савете и сугестије и знам колико напорног рада ме чека. Једини начин да напредујем јесте да идем корак по корак. Надам се да ћу имати успехе са сениорским тимом Србије као што сам имао са моладинским. Мој сан је да напредујем и да једног дана будем међу најбољим фудбалерима на свету - закључио је Живковић.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари