Станковић: За мене је Звезда увек фаворит

НАЈВАЖНИЈЕ ЈЕ ДА СВЕ ПРОТЕКНЕ МИРНО, ПА КО ЗАСЛУЖИ НА ТЕРЕНУ НЕКА ПОБЕДИ, ИЗЈАВИО ЈЕ АМБАСАДОР ТУРЕ ТРОФЕЈА

Дејан Станковић и Мичел Салгадо са трофејем Лиге шампиона

  • Некадашњи капитен фудбалске репрезентације Србије Дејан Станковић рекао је да је за њега Црвена звезда увек фаворит у дербију и да се нада победи свог матичног клуба у сутрашњем 147. првенственом дуелу са Партизаном

        - За мене је Звезда увек фаворит. Још је почетак првенства, али свакако да за првeнство не би било добро да Звезда изгуби и да се повећа разлика. Наравно, најважније је да све протекне мирно, па ко заслужи на терену нека победи - изјавио је Станковић Танјугу у Београду, где борави као амбасадор Туре трофеја Лиге шампиона који представља УниКредит банка.

        Станковић, који је од ове сезоне помоћни тренер Андрее Страмаћонија у Удинезе каже да „учи занат”.

        - Добио сам доста похвала за одабир да се бавим тренерским послом, добијам и савете сваки дан, од Страмаћонија, Михајловића... Тренерски посао захтева да се бавиш тиме цео дан, али осећам како сваки дан стичем искуство - навео је он.

        Станковић не крије да планира да се осамостали и да има максималне амбиције - да води Звезду, Србију, освоји Лигу шампиона.

        - Да не верујем, био бих песимиста. Кажем када бих као тренер освојио 10 посто трофеја које имам као играч био бих презадовољан. Наравно, много је тешко, али не одустајем - закључио је Станковић, уз констатацију да од свих тренера са којима је радио, ипак мора да издвоји Жозеа Муриња, који са разлогом носи надимак „Специјални”.

        Станковић је прве играчке кораке направио у Црвеној звезди, а потом је играо за Лацио и Интер.

        У каријери је освојио укупно 25 трофеја, укључујући и Лигу шампиона 2010. године са Интером.

        За репрезентацију је одиграо рекордне 103 утакмице и једини је фудбалер у историји који је играо на ти Светска првенства са три различите селекције - Југославију 1998, Србију и Црну Гору 2006. и Србију 2010. године.

        Спортски журнал
 

Слични садржаји

Коментари