Само Партизан и Чукарички немају дугове

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА, ВОЈВОДИНА И ЈАГОДИНА ПОД БЛОКАДОМ ФСС

ЗБОГ НЕИЗМИРЕНИХ ЗАОСТАЛИХ ДУГОВАЊА

        Фудбалери Партизана

        Српски клубови, који су претходних сезона излази на евро сцену, а још увек имају те амбиције, имају много среће што је рок да се измире све обавезе, како би поднели захтев за лиценцу за UEFA такмичења 31. март. У супротном, да морају сада да аплицирају - остали би „кратких рукава“.

        Наиме, Црвена звезда, Војводина и Јагодина тренутно су под блокадом Дисциплинске комисије ФСС због неизмирених заосталих дуговања и неће моћи да лиценцирају играче за наставак сезоне.

        Уколико би се сада подносио захтев, у Европу би могли само Партизан и Чукарички, који су финансијски „чисти“.

        Следећи клуб који би испунио услов је Младост из Лучана, јер нема заостале дугове, али је питање да ли би тренутно осмопласирани тим на табели Суперлиге уопште имао такве амбиције.

        Тренутна ситуација је драматична, поручују из ФСС.

         „Надамо се да ће клубови до уговореног рока решити проблеме, јер у супротном неће добити лиценцу за UEFA такмичења. Клубови ће као и до сада имати могућност да у наредном периоду на три начина реше проблеме - да плате дуговања, да им се отпишу дугови или да договоре репрограм“, објаснио је за „Информер“ Ненад Сантрач, менаџер за лиценцирање ФСС.

        Звезда најављује да ће до 31. марта решити финансијске проблеме, иако Светозар Мијаиловић, који би ускоро требало и званично да преузме улогу председника клуба, признаје да се тиме још није бавио.

         „Што се тиче ФСС лиценце, све ће бити у реду и моћи ћемо да региструјемо играче кад за то дође време. О лиценци UEFA још не могу ништа да кажем, јер још нисам стигао да се бавим тим питањем“, рекао је Мијаиловић.

        Звезда до 31. марта мора да исплати 11,8 милиона евра дуга, што је напредак у односу на пре неколико месеци. тада је дуг износио 14 милиона евра, али су црвено-бели у међувремену направили репрограм дуговања за порез држави и иплатиће их у наредних 24 месеца.

        И први човек Војводине уверава да ће до подношења захтева за лиценцу за UEFA такмичења Новосађани све довести у ред.

         „Дуговања због којих имамо блокаду ФСС износе око 40.000 евра, што није много, и решићемо то. Наш циљ је да будемо прваци у финансијском фер плеју, јер је време да се прекине са лошим пословањем и сталним дуговањима. Самим тим приоритет је да већ у марту немамо дуговања и да добијање UEFA лиценце ниједног тренутка не буде доведено у питање“, изјавио је Зоран Шћепановић, председник Војводине.

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари