Русија-Пољска 1:1, уз обрачуне навијача

Главнина руског навијачког марша заустављена испред моста на Висли, полиција против својих користила и водене топове

          ФУДБАЛЕРИ Русије одиграли су у Варшави - на првенству Европе – нерешено (1:1) са домаћином Пољском.

          Руси су повели у 37. минуту голом Алана Дзагоева, а изједначио је у 57-ом Јакуб Блашћиковски.

          Руска реперезентација је (са победом и „нулом”) на челу групе А.

          Уочи почетка утакмице дошло је до озбиљног обрачуна између руских и пољских навијача.

          Пољска полиција је – да би осујетила још веће сукобе и нереде - зауставила поход руских навијача према Националном стадиону у Варшави.

          Претходно је пропустила неколико хиљада руских навијача да под јаком пратњом пређу реку Вислу на путу ка стадиону, али су убрзо уследили сукоби између Руса и домаћих навијача у којима нису поштеђени ни представници полиције на које су обе сукобљене стране бацале камење.

          Процењује се да је у Варшаву стигло чак 20.000 руских навијача.

          Марш руских навијача одобриле су, иначе, власти Варшаве, а кренуо је од Музеја Војсци Пољске. Међутим на њихову колону су непрекидно нападали пољски навијачи. Најчешће мобилним групама од 5-10 младића, па је полиција била принуђена да против њих користи и водене топове.

          Главнину „маршиста” полиција је коначно зауставила испред моста преко Висле јер су обрачуни између руских – који су претходно пропуштени преко моста - и пољских навијача у близини националног стадиона били у пуном јеку.

          Руски медији јављају да су дипломате земље ступиле у контакт са локалним званичницима како би провериле наводе да је један навијач, највероватније руски држављанин, преминуо од последица туче у Варшави.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари