Реднап замењује Капела?

Италијан поднео оставку због неслагања са врхом Фудбалске асоцијације Енглеске

Фабио Капело

* Италијан јавно замерио челницима асоцијације због тога што су без консултација с њим одлучили да Џон Тери више не може да буде капитен националне селекције, јер му предстоји суђење због расизма

         ЛОНДОН, (ФоНет) - Италијански стручњак Фабио Капело поднео је неопозиву оставку на место селектора фудбалске репрезентације Енглеске, због неслагања са одлуком националне Фудбалске асоцијације да Џону Терију одузме капитенску траку.

         Капело је имао уговор до краја шампионата Европе, који ће овог лета бити одржан у Украјини и Пољској, а оставку је поднео после вечерашњег састанка са председником Фудбалске асоцијације Енглеске Дејвидом Бернштајном и генералним секретаром Алексом Хорном.

         Италијан је јавно замерио Берншајну због тога што је без консултација с њим одлучио да Тери више не може да буде капитен националне селекције, јер му предстоји суђење због расизма.

Хари Реднап

         Капело је на италијанској телевизији критиковао ту одлуку, рекавши да је она потпуно погрешна.

         "Прихватили смо Капелову оставку и сложили се да је то добра одлука. Захваљујемо Фабију за све што је урадио као селектор и желимо му успех у даљем раду", рекао је Берншатјн.

         Капело је репрезентацију Енглеске преузео 2008. године, после неуспеха у квалификацијама за првенство Европе, а добио је поверење и 2010, упркос неуспеху на првенству света у Јужној Африци.

         Британски медији наговештавају да би национални тим могао да преузме менаџер Тотенхема Хари Реднап, који је данас ослобођен оптужбе за утају пореза.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари