Рашовић: Шансе Партизана против БАТЕ - 50%

РАДИ СЕ О ТИМУ, КОЈИ СВАКЕ ГОДИНЕ ИГРА ЛИГУ ШАМПИОНА

ИЛИ ЛИГУ ЕВРОПЕ, КАЖЕ СПОРТСКИ ДИРЕКТОР ДИНАМА ИЗ МИНСКА

Вук Рашовић

        Динамо из Минска, у коме улогу спортског директора обавља бивши играч и тренер Партизана - Вук Рашовић почетком наредне седмице на свом стадиону дочекује Бате Борисов у дербију Белорусије. Рашовићу, као детету и великом навијачу црно-белих, наравно, није промакао жреб Ниону, па је за „Спорт” оценио шансе српског шампиона на последњој степеници пред фудбалским рајем.

        - Партизан је добро прошао у жребу, али не сматрам да ће им бити лако са Бате Борисовим. Црно-бели имају заиста добру екипу и рекао бих 50 одсто шанси да елиминишу Белорусе и нађу се у Лиги шампиона - каже Рашовић, који ће у понедељак у Минску дочекати и опскрбити информацијама Партизанове скауте Илију Столицу и Горана Сретеновића.

        Можете ли мало да приближите квалитет Бате Борисова српској јавности?

        - Ради се о тиму, који сваке године игра Лигу шампиона или Лигу Европе. Већ имају одређени респект на Старом континенту, како код ривала, тако и код судија. Навикли су на велика такмичења и треба их озбиљно схватити. Немају изразите звезде у саставу, они су тим, који меље 90 минута на терену!

        Постоји ли ипак неко кога бисте издвојили?

        - Белоруси Ихар Стасевич, Виртали Родионов и наш Немања Младеновић одскачу, али понављам - Бате је јак као колектив, они на терену 90 минута гину једни за друге.

        У ком систему игра тамошњи првак?

        - Најчешће са једним истуреним нападачем, дакле 4-2-3-1 или 4-1-4-1, но, знају често да се трансформишу по потреби. Крила и бекови су им изузетно офанзивни и раде у оба правца током целог меча. Мојим црно-белима ипак могу да поручим да одиграју са пуно концентрације и неће бити проблема. Такође је јако битно да постигну гол у гостима, јер два сигурно неће примити.

        Оптимиста сте?

        - Увек сам оптимиста. Волео бих да Партизан уђе у Лигу шампиона! - јасан је Вук Рашовић.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари