Партизан осудио антисемитски транспарент

„ГРУПА НАВИЈАЧA ОБЕЗВРЕДИЛA СВЕ НАПОРЕ ИГРАЧА И КЛУБА ДА ДОКАЖЕМО ДА ЗАСЛУЖУЈЕМО СВОЈЕ МЕСТО У ФУДБАЛСКОЈ ЕВРОПИ”

       Фудбалски клуб Партизан оштро је осудио истицање транспарента антисемитског садржаја у дуелу 1. кола Лиге Европе против Тотенхема и оградио се од овог испада дела својих присталица.

       Подсетимо, група навијача Партизана желела је синоћ да испровоцира фудбалере Тотенхема транспарентом у стилу логоа из чувене британске серије „Мућке“, односно „Only Fools and Horses“, алудирајући на то што клуб из Лондона има велики број присталица међу Јеврејима.

       Саопштење преносимо у целости.

       Поштовани љубитељи фудбала у Србији и Европи,

       Утакмица између Фудбалских клубова Партизан и Тотенхем, жељно очекивана у нашем граду и протекла у одличној игри оба тима и спортској атмосфери, упрљана је злонамерним чином појединаца, који су обезвредили све напоре играча и клуба да докажемо да заслужујемо своје место у фудбалској Европи.

       ФК Партизан се одлучно ограђује од транспарента антисемитског садржаја, чија је порука потпуно супротна опредељењу и мишљењу огромне већине грађана Србије и и навијача Партизана. Потпуни је апсурд повезивати клуб, који је настао на таласу антифашистичке борбе народа Европе са антисемитизмом и сличним мрачним и антицивилизацијским поривима.

       Оштро осуђујемо починиоце овог безумног чина који није само антисемитски, већ представља и акт мржње према Партизану и Србији. Верујемо да ово злобно дело неће покварити наше спортско пријатељство са ФК Тотенхем и љубитељима фудбала у Великој Британији. Фудбалски клуб Партизан ће учинити све да се, у сарадњи са надлежним органима, пронађу и процесуирају починиоци инцидента и трајно одстране са спортских борилишта.

       Извињавамо се свима који су увређени и погођени садржајем транспарента и још једном истичемо да је та порука потпуно супротна историји и традицији нашег клуба и опредељењу наших навијача.

       UEFA је већ покренула истрагу поводом инцидента у Хумској.

       Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари