Омладинци Србије данас са Португалом за финале

АКО ОДИГРАМО КАО ДО САДА, ПЛАСИРАЋЕМО СЕ У ФИНАЛЕ, ОПТИМИСТА ЈЕ КАПИТЕН МАРКО ПАВЛОВСКИ ПРЕД ПОЛУФИНАЛНИ МЕЧ НА ЕП

         ОТИШЛИ су тихо, неупадљиво, испраћени без великих очекивања. Данас ће очи целе нације, барем оног дела који је заљубљен у фудбал, бити упрте у њих. Три велика корака направили су омладинци Србије на Европском првенству и стигли неокрњени, непобеђени до полуфинала. У понедељак (15.30) против Португала бориће се за карту за финале, за пласман међу две најбоље репрезентације Европе и за шансу да се попну на сам врх континента, на фудбалски Олимп.

         Уз много мука су изабраници Љубинка Друловића стигли на шампионат. Домаћинство квалификационог турнира нису искористили у пуној мери и тек на гол-разлику су изборили место на ЕП у Литванији. А, тамо су засијали у пуном сјају. Као да их је тај мањак поверења јавности и мотивисао и опустио. Заиграли су за своју душу, онако како их је саветовао селектор, прегазили преко Турске (2:1), Грузије (1:0) и Француске (1:1) до првог места у групи.

         Без горчине пораза на шампионату, атмосфера у репрезентацији је на највишем нивоу. Сви пуцају од самопоуздања и жеље да се домогну финала.

БЕЗ ВОЈВОДИЋА

         СЕЛЕКТОР Љубинко Друловић за данашњи меч неће моћи да рачуна на Милана Војводића, који је на утакмици са Француском добио други жути картон. Неизвесно је и учешће Александра Чаврића, који је последњу утакмицу завршио пре краја због повреде. У тим се враћа Андрија Луковић, који је одрадио суспензију због картона.

         - Поштовање свим противницима, али мислим да смо у ове три претходне утакмице показали да можемо са свима да се носимо, да можемо сваког да победимо и то нам улива веру да је и финале достижно - кипти оптимизам из сваке речи капитена Марка Павловског. - Знамо Португалце, добра су екипа, али све од нас зависи у овом мечу! Као што смо ми били ти који су диктирали игру у ова три сусрета на ЕП, тако ће бити и данас.

         Резултат са турнира у Варзиму из априла, када је Португал славио са 6:2 само додатно стимулише „орлиће“ да наоштрени дочекају утакмицу.

         - Наш тим није био комплетан на том турниру, недостајало је пет-шест играча. Али, може и то да буде само плус за нас. Можда нас Португалци потцене, помисле на основу те убедљиве победе да ће и сада лако изаћи на крај са Србијом. А, нас само још мотивише жеља да им узвратимо. Победа у полуфиналу Европског првенства би их сигурно много више заболела него нас тај пораз на турниру.

         Капитен „орлића“ Павловски, у маниру правог „носиоца траке“, истиче да је омладинска репрезентација Србије показала да за будућност српског фудбала не треба бринути.

         - Направили смо велики успех, имамо фантастичну атмосферу у екипи и мислим да смо у сваком тренутку, како играма на терену, тако и понашањем, достојно репрезентатовали нашу земљу. Свих 18 играча је показало да на њих може да се рачуна у будућности, да имају велику перспективу. Остаје још да направимо нови корак, одемо у финале, немамо намеру да се задовољимо овим што смо до сада направили - поручује капитен омладинске репрезентације Србије Марко Павловски.

ПОЛУФИНАЛЕ

         Србија - Португал (15.30)

         Шпанија - Француска (20.00)

         Финале - 1. август

СРБИЈА - ПОРТУГАЛ (15.30)

         СТАДИОН: СРЦ „Алитус“.

         СРБИЈА: Рајковић - Голубовић, Вељковић, Филиповић, Антић - Максимовић, Милинковић-Савић, Павловски, Ђурђевић - Митровић.

         ПОРТУГАЛ: Варела - Кансело, Фигуеридо, Едгар, Рафаел - Леандро, Подставски, Лопес - Кошта, Силва, Гуедеш.

         Новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари