Николић: Дерби је такав да нема фаворита

ОЧЕКУЈЕМ ДОБАР ФУДБАЛСКИ АМБИЈЕНТ, ДА НАШИ НАВИЈАЧИ УЧИНЕ СТАДИОН ПРАВИМ ДОМАЋИМ ТЕРЕНОМ, ДА СВИ УЖИВАМО

Марко Николић

        Фудбалери Партизана имаће у суботу лепу прилику да се већ у октобру „одлепе“ од Црвене звезде, једног од конкурената у борби за титулу. И дочекују је мирни, свесни да је у питању највећа утакмица српског фудбала.

        Уочи 147. „вечитог дербија“ (субота, 19.00 часова, ТВ Арена спорт), црно-бели имају бод више од најљућег ривала и утакмицу мање (против ОФК Београда). На табели заузимају прво место, испред Војводине, која је такође сакупила 21 бод.

        Та чињеница, као и учешће у Лиги Европе, створила је добру атмосферу у екипи Марка Николића, о којој је било речи и у петак, на конференцији за новинаре у Хумској пред дерби.

        „Лепа прилика за навијаче Партизана да у наредном периоду уживају у великом броју јако занимљивих утакмица. Припремили смо се сходно могућностима. Чини ми се, доста добро. Имали смо доста играча у репрезентацији, па смо тек од среде комплетни“, рекао је тренер Партизана.

        Ко ће играти против Звезде? Састав није откривен, мада је јасно ко сигурно неће наступити.

        „Немам загонетки, знам тим. Имамо велики фонд фудбалера за ову утакмицу. Повређени су Дарко Брашанац и Милош Остојић“.

        У каквом расположењу црно-бели дочекују дерби? Из Љутице Богдана поручују да је Партизан фаворит.

        „Радујемо се тој утакмици! Из мира смо је припремили. То ће бити јасно после утакмице. Фаворит никад није постојао, ово је меч инспирације, уколико Партизан задржи ону врсту глади за победом који нас је красио у претходном периоду“

        „Очекујем добар фудбалски амбијент, да наши навијачи учине стадион правим домаћим тереном, да сви уживамо и понављам - чини ми се да смо се добро припремили. Квалитетан су тим, нема дилеме. Дерби је такав да апсолутно нема фаворита. У редовима нашег ривала има доста добрих појединаца. То што покушавају да нам препусте улогу фаворита, да скину бреме, није близу реалности. Имају доста искусних играча, повратника, младих репрезентативаца. Краси их агресивност на свим деловима терена. Плус брз напада и контранапад...“, додао је.

        Николић уверава и да је пажња екипе потпуно усмерена само на дерби, не на изазове у Лиги Европе.

        „Име следећег противника претходних дана нисмо поменули ниједним словом. Биће то највећи празник нашег фудбала... Желимо да одиграмо дерби добро, квалитетно, уважавајући сваког противника, најљућег ривала... Када је игра Партизана на завидном нивоу, постоје предуслови за задовољство“.

        Иако би победом црно-бели створили себи лепу ситуацију пред наставак првенства, Николић подвлачи да је још рано за одлучујуће утакмице.

        „Овај дерби дефинитивно не одлучује ни о чему. Нисмо ни на трећини првенства, има још много тешких утакмица за све нас. Не смемо заборавити Војводину, изузетно озбиљног противника, којег нико не спомиње...“

        Калкулација неће бити.

        Фудбалери Партизана први пут ће заиграти на новој трави стадиона у Хумској.

        „Тренирали смо већ на тој подлози и требало би да се поносимо... Имамо терен какви су широм Европе. Брза подлога, омогућава брзу игру... Колико смо пута само мењали ту подлогу...“.

        „Верујем да ће и сутра бити добра утакмица. Нисам сигуран да у дербију има калкулација... Ко год био са друге стране терена и да ми понуде нерешен резултат - не бих прихватио. Ако немамо црту у свом менталитету да не верујемо у себе, никада не бисмо били велики, шампиони. Некад се утакмица развија тако да сте на крају задовољни бодом, али пре почетка...“

        Дуел у Хумској биће прилика и да се најбољи напад (Партизанов) одмери са најбољом одбраном (Звездином) у лиги.

        „У дербију одлучује много ситних детаља. Морамо бити гладни, мирни, са добром концентрацијом... Ово није утакмица на испадање, кад одиграмо на паметан начин - можемо да верујемо у победу. Биће доста индивидуалних дуела, не само доброг напада Партизана и добре одбране Звезде“.

        Укључујући и прошлу сезону, Партизан је „везао“ 12 узастопних победа. Последњи пут је изгубио од Напретка у Крушевцу, на чијој је клупи тада седео Ненад Лалатовић, сада тренер Црвене звезде.

        „Са сваким од колега сам се доста сусретао, били су различити исходи, није ово сусрет два тренера, већ вечити дерби“.

        Коме је више одговарао медијски мир?

        „Радили смо нормално, као и иначе. Да ли је био мир или немир, не знам. Чини ми се да смо припремили утакмицу на добар начин. Видећемо...“.

        Током конференције било је речи и о томе да за Партизан није досуђен пенал од 1995. године.

        „Хвала ти... Много је лепше што сте то ви поменули...“, захвалио је Марко Николић новинару.

        Такође, тренер Партизана упитан је и да ли је Петар Шкулетић заслужио место у репрезентацији.

        „Имам мишљење о томе, али нећу сада...“.

        Мондо
 

Слични садржаји

Коментари