Навијачи Новог Пазара скандирали: „Косово је поред Србије“ и „Санџак Република“

ПОЛИЦИЈА ПРИВЕЛА А. Ћ. КОЈИ ЈЕ БАЦИО ЕКСПЛОЗИВНУ НАПРАВУ НА НАВИЈАЧЕ ПАРТИЗАНА

        НОВОПАЗАРСКА полиција је данас идентификовала и привела А.Ћ. (22) због насилничког понашања и основање сумње да је током фудбалске утакмице Нови Пазар - Партизан на стадиону у Новом Пазару бацио експлозивну направу ка гостујућим навијачима, која на срећу није експлодирала.

       Како је Тањугу речено у Полицијској управи у Новом Пазару, приведени навијач је на јучерашњој утакмици два фудбалска тима бацио активирану експлозивну направу ручне израде која је на срећу пала на атлетску стазу и није експлодирала.

       Експлозивна направа је била завијена селотејпом и напуњена ексерима, а да је експлодирала повредила би већи број људи. Приведеном је одређено полицијско задржавање од 48 сати.

       Реч је о истој особи која је 26. новембра 2011. године лажно дојавила да је на стадиону у Новом Пазару постављена бомба због чега је против њега била подигнута кривична пријава због изазивања панике.

       Иначе, током јучерашње утакмице у Новом Пазару осам лица је лакше повређено, пет навијача Партизана и три Новог Пазара.

       До повређивања је дошло услед међусобног каменовања две групе навијача које је уследило после бацања петарди.

       Навијачи Партизана су претходно узвикивали „Србија, Србија“, а навијачи новопазарског тима - „Косово је поред Србије“ и „Санџак Република“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари