Наша Суперлига на 40. месту у свету, Партизан 110-ти, а Звезда на 211. месту

Ранг-листе Института за историју и статистику спорта из Келна

  • Најбољи клуб на свету и даље је Барселона, која има  убедљивих 55 поена предности у односу на другопласирани Реал. Трећи је аргентински Велес Сарсфилд, четврти Манчестер Јунајтед, а пети Манчестер сити
  • Најјача лига света је шпанска Примера, а прате је енглеска Премијер лига и лиге Бразила, Португалије и Француске. У првих десет су још немачка Бундес лига, италијанска Серија А и лиге Аргентине, Холандије и Чилеа

         КЕЛН, (ФоНет) - Протеклу годину шампион Србије Партизан завршио је као 110. клуб света, док се Црвена звезда налази на 211. позицији, објавио је Институт за историју и статистику фудбала са седиштем у Келну.

         Црно бели су задржали позицију коју су имали на претходној листи, док су црвено-бели напредовали за једно место.

         Најбољи клуб на свету и даље је Барселона, која има  убедљивих 55 поена предности у односу на другопласирани Реал.

         Трећи је аргентински Велес Сарсфилд, четврти Манчестер Јунајтед, а пети Манчестер сити.

         У првих десет клубова света још су бразилски Сантос, Универсидад из Чилеа, Бенфика, Порто и чилеанска Универсидад католика.

         Најјача лига света је шпанска Примера, а прате је енглеска Премијер лига и лиге Бразила, Португалије и Француске. У првих десет су још немачка Бундес лига, италијанска Серија А и лиге Аргентине, Холандије и Чилеа.

         Српска Супер лига је на 40 месту у свету и према листи немачког института најбоља је на простору бивше Југославије.

         Лига Словеније је на 44, Хрватске на 51. Македоније на 54, Босне и Херцеговине на 100. и Црне Горе на 104. месту у свету.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари