Михајловић и без Бразила остаје селектор

МОЈ ЦИЉ ЈЕ ПЛАСМАН У МУНДИЈАЛ У БРАЗИЛУ

         ИАКО је по преузимању фудбалске репрезентације Србије Синиша Михајловић децидно рекао да ће отићи са места селектора уколико се не пласира на Мундијал у Бразилу, најава председника ФСС Томислава Караџића да ће понудити стратегу „орлова“ уговор до 2016. године изгледа да је омекшала његов тај крут став.

         „Имам уговор до јуна 2014, ако одемо на Светско првенство. Ако се не пласирамо, он истиче у новембру 2013, са крајем квалификација. Када смо се договарали, инсистирао сам да тако буде, јер нисам желео да у случају неуспеха узимам новац од ФСС само зато што ми уговор траје још неколико месеци. Ипак, када се заврши циклус, па и ако не одемо у Бразил, сагледаћемо где смо и колико напредовали, због којих фактора нисмо успели. Мора све да буде јасно, отворено, па ако сви буду задовољни сарадњом...“

         За промену става „Бразил или растанак“, који је до јуче форсирао Михајловић, постоји једноставно објашњење.

         “Кад се прихватим неког посла, морам себи да поставим циљ којем тежим. У овом случају је то пласман на Мундијал у Бразил. Јесмо подмладили репрезентацију, свесно сам ушао у тај ризик, али моја је жеља, мета, био одлазак на СП. И опет кажем, ако у томе не успемо, ја ћу бити једини кривац и требало би да одем са места селектора. Ако не будем ту ја, доћи ће неко други, а нећу ни ја остати без посла“, рекао је за „Вечерње новости“ Михајловић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари