Љубинко Друловић нови тренер Партизана!

ОДЛУКА УПРАВЕ НАКОН ШТО ЈЕ МИЛИНКОВИЋ ОДЛУЧИО ДА СЕ ПОВУЧЕ

НАКОН НОВОГ КИКСА У ДОМАЋЕМ ШАМПИОНАТУ

Љубинко Друловић

        Актуелни селектор репрезентације Македоније, која попут Србије, неће играти на Европском првенству у Француској наредне године, добио је посао у Партизану као шеф стручног штаба, објавила је „Политика“ у свом онлине издању.

        Ово је одлука управе Партизана након што је Зоран Милинковић одлучио да се повуче након новог кикса у домаћем шампионату. Милинковићева оставка је прихваћена, а од чланова управе требало би да сазнамо и какав је договор у вези са раскидом уговора, односно каква су потраживања (ако их има) досадашњег тренера црно-белих.

        Партизан у првенству одавно није победио, дебело заостаје за Црвеном звездом, и биће му потребно чудо да стигне „вечитог ривала“ до краја сезоне. Има навијача црно-белих који су се већ опростили од титуле, а они склонији оптимизму верују да црно-бели, захваљујући новом систему такмичења ипак могу да престигну лидера Суперлиге.

        Досадашњи тренер Партизана Зоран Милинковић се предао после ремија у Сурдулици против Радника (2:2). Једноставно, Партизан неће, па неће и вероватно је схватио да он ту више ништа не може да уради. Колико добро Партизан играо у Европи ове сезоне, исто толико му не иде у домаћем првенству.

        Зато је Милинковић одлучио да се повуче након скора: шест победа, три ремија и чак четири пораза!

        Ипак, чланови управе Партизана, који нису и неће поднети оставке (то је овде модел понашања, јелте), треба бар да ставе прст на чело и запитају се: а шта смо ми то радили свих ових недеља? Зашто нисмо раније реаговали, него смо давали безрезервну подршку Милинковићу (бар су тако тврдили у јавним наступима и у саопштењима)? И да ли ће нови тренер, пре свега, имати слободу у раду и у прелазном року (роковима), као и то да ли ће му после сезоне „коју су појели скакавци“ дати шансу да почне испочетка?

        Љубинко Друловић (47) је носио дрес Партизана у сезони када су црно-бели први пут играли у групној фази Лиге шампиона - 2003/04.

        У тренерској каријери самостално је водио Банат, Драву из Птуја, а био је једно време и вршилац дужности селектора Србије, након чега је именован за селектора Македоније.

        Као играч носио је дресове ужичке Слободе, Рада, потом се афирмисао у Португалу (Жил Висенте, Порто, Бенфика), да би се потом вратио у Србију - у Партизан.

        Највећи успех у тренерској каријери остварио је са омладинском репрезентацијом Србије 2013. године која је у Литванији постала првак Европе.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари