Лига Европе: Партизан 1:0, Воша нерешено

У ПРВОМ МЕЧУ ПОСЛЕДЊЕГ КОЛА КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА ЛИГУ ЕВРОПЕ „ЦРНО-БЕЛИ“ НА ЈЕДВИТЕ ЈАДЕ САВЛАДАЛИ ТУН СA 1:0 

        Трећа срећа. Фудбалери Партизана су тек у трећем покушају ове сезоне на међународној сцени забележили победу. У првом сусрету последњег кола квалификација за Лигу Европе са много муке савладали су Тун с 1:0 (0:0) и стекли минималан капитал пред реванш у Швајцарској, који је на програму у четвртак.

        До 28. победе у 50. мечу као домаћини у масовнијем Уефином такмичењу „црно-бели“ су стигли поготком Јојића у 70. минуту. На асистенцију борбеног Нинковића, Јојић се вешто ослободио двојице противничких играча, гађао и погодио доњи леви угао.

        И овог пута српски представник је потврдио да није изашао из кризе игре. Пожелео је тренер Партизана Рашовић да његови изабраници постигну гол. Они су се трудили, али је поново заказао везни ред, па се у првих 45 минута није знало да ли је слабији Марковић, капитен Илић, Грбић или Ђемба-Ђемба. Јалово су нападали „црно-бели“, без праве идеје и решења за одбрану ривала. Са друге стране Тун није показао много. Само на махове видело се да умеју пасовима да освоје терен, али ни они нису били превише опасни.

        Већ у 55. секунду Марковић је из слободног ударца загрејао дланове несигурног голмана Фавра. Јојић није био прецизан у седмом минуту, а након корнера у 19. Станковић и Митровић нису успели да угурају лопту у гол. Колосалну прилику имао је наш представник у 35. минуту. Аксентијевић је прошао по десној страни и тукао, Фавр кратко одбио, лопта је изненадила Јојића, одбила се од њега, али право до Зигфрида, који је интервенисао. Митровић је у 45. шутирао главом, али је голман швајцарског тима избио лопту у корнер. У 25. и 36. минуту гости су извели опасне атаке, али се истакао Обрадовић и у последњим тренуцима спречио изненађење.

        Уместо Ђемба-Ђембе заиграо је Малбашић, а Грбић ближе голу ривала. Међутим, Тун је други део почео знатно боље и отвореније. у 47. минуту сјајну прилику пропустио је Кристијан Шнојвли, који се није најбоље снашао поред успаване одбране „црно-белих“. Већ у наредном нападу Мартинез је покушао да савлада Стојковића, а овај био сигуран. И у 52. је Кристијан Шнојвли ставио на муке Партизановог голмана, који је успео да лопту избаци у корнер. Четири минута касније Рашовић је убацио у ватру Нинковића, а затим је Стојковић истрчавањем избио лопту главом испред Марка Шнојвлија.

        Покушала је публика да улије снагу својим љубимцима, који никако нису успевали да повежу редове. Опет је Стојковић интервенисао ван шеснаестерца, овог пута испред Мартинеза.

        Након вођства Партизана гостима као да су сасечена крила. Поново је Јојић урадио исто као код поготка, али га је блокирао Лити у 73, а у 75. је Нинковић центрирао, Митровић окрзнуо лопту главом, а она отишла поред гола.

        У 77. минуту Јојић је сјајно послужио Нинковића, овај лепо шутирао, а Фавр маестралном интервенцијом избио лопту у корнер. Ни у 80. Нинковић није био прецизан са дистанце, као ни на другој страни капитен Хедигер, па затим и резервиста Садик тек што је крочио на терен.

        Много среће имао је Партизан у првом минуту надокнаде, када је Садик са пар метара шутирао главом преко пречке.

        Стадион: Партизана. Гледалаца: 14.450. Судија: Бојко (Украјина). Стрелац: 1:0 Јојић (70). Жути картони: Петровић, Нинковић (Партизан), М. Шнојвли (Тун). Надокнада времена: први део: 1 минут, други: 4.

        ПАРТИЗАН: Стојковић 8, Аксентијевић 6,5, Обрадовић 8, Станковић 7, Немања Петровић 7, Ђемба-Ђемба 5 (од 46. Малбашић 6), Марковић 6, Грбић 5 (од 56. Нинковић 6,5), Илић 6, Јојић 7, Митровић 6. Тренер: Рашовић.

        ТУН: Фавр 6,5, Лити 6, Зигфрид 6,5, Сулмони 6,5, Витвер 6,5, Саного 6, Хедигер 6, Мартинез 6 (од 78. Касио -), Цуфи 6,5, К. Шнојвли 6,5 (од 68. Фереира) 6, М. Шнојвли 6 (од 86. Садик -). Тренер: Фишер.

        У првој утакмици плеј офа за Лигу Европе, Војводина је у Новом Саду играла против молдавског Шерифа нерешено 1:1 (0:1), па ће наредног четвртка у Тираспољу морати да победи, или да игра нерешено са већим бројем голова, да би први пут заиграла у том такмичењу.

        После изванредних игара у прва три кола квалификација, у којима су остварили пет победа уз један нерешен резултат, очекивало се да би Војводина на „Карађорђу” могла да савлада и представника Молдавије, али су фудбалери Шерифа успели да остану непоражени.

        Новосађани су од 40. минута имали играча више, јер је пет минута пре одласка на одмор Луванор добио други жути картон, али у другом полувремену то нису искористили да направе преокрет, већ су само успели да изједначе резултат.

        Шериф је повео у 35. минуту, када је Исмаил Иса одлично реаговао после центаршута бившег играча Црвене звезде Кадуа, а изједначење је у 54. минуту донео Петар Шкулетић изванредним лоб ударцем.

        Војводина: Делач, Вулићевић, Ђурић, Трајковић, Лековић, Радоја (Тумбасевић, 84), Врањеш, Полетановић (Калуђеровић, 46), Гаћиновић (Вукчевић, 46), Аливодић, Шкулетић.

        Шериф: Томић, Рикардињо, Балима, Метуа, Фернандо, Каду, Мојал, Паје Самарџић, Иса, Луванор.

Политика

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари