Још кад сам именован, рекао сам да ће одлучујући бити меч у Марибору

Селектор Србије уочи одлучујуће утакмице са Словенцима

  • Србија је технички поткованија екипа и њени фудбалери играју важне улоге у великим европским клубовима. Треба нам победа, али то не значи да треба да идемо главом кроз зид – изјавио Владимир Петровић

       МАРИБОР, (ФоНет) - Нама сада треба победа, али то не значи да треба да идемо главом кроз зид, изјавио је у Марибору селектор фудбалске репрезентације Србије Владимир Петровић уочи квалификационог меча за првенство Европе против репрезентације Словеније, у којем је
"орловима" потребна победа да би се пласирали у бараж.

       Истина је, ривал треба одмах да зна какве су нам намере, али на путу до циља не смемо да срљамо, рекао је је Петровић.

       Он је рекао да ће мечеви бивших југословенских република увек бити дерби утакмице, без обзира што словеначки фудбалери немају такмичарски мотив.

       Петровић је нагласио да није срећан због податка да Словенија у квалификацијама има три пораза на домаћем терену - од Северне Ирске, Италије и Естоније - уз једину победу над Фарским Острвима, јер ће сигурно желети да поправе утисак.

       Према његовим речима, Србија је технички поткованија екипа и њени фудбалери играју важне улоге у великим европским клубовима.

       Петровић је оценио да је то шанса Србије у поређењу са словеначком репрезентацијом.

       "Много пута наши играчи били су у оваквој ситуацији. С друге стране, екипу нашег ривала одликује чврст и компактан колектив, који дуго игра заједно", додао је Петровић.

       Ако се сећате, наставио је он, приликом именовања за селектора рекао сам да ће о пласману на првенство Европе одлучивати наше гостовање у Марибору.

       Тада сам, истина, био уверен да ће нам директан ривал бити баш Словенија, а испоставило се да је то Естонија, рекао је Петровић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари