Јокановић: Знамо да је ово - лудо такмичење

ФУЛАМ ПРВИ ПУТ ОД ПОЧЕТКА СЕЗОНЕ ДРУГИ НА ТАБЕЛИ, НА МЕСТУ КОЈЕ ВОДИ ДИРЕКТНО У ПРЕМИЈЕР ЛИГУ

Славиша Јокановић

        Менаџер лондонског клуба Славиша Јокановић био је после нове победе и 20. утакмице без пораза у низу, сасвим миран.

        „Остварили смо један циљ, обезбедили смо место у плеј-офу, а нисмо превише размишљали о томе да смо тренутно други. Морамо да урадимо све што умемо сада. Спремни смо да урадимо и следећу крупну ствар, али још увек све зависи од Кардифа. Ми ћемо се потрудити да добијемо и следећу утакмицу. Још много тога може да се деси“, рекао је новинарима Јокановић.

        Кардиф има бод мање, али и утакмицу мање од Фулама. До краја лиге ће Јокановићев и Митровићев тим одиграти још четири утакмице, екипа Марка Грујића једну више.

        Српски тренер је познат по томе да се скоро никада не препушта емоцијама. И поред очигледног задовољства на трибинама и у свлачионици, деловао је као да ствари држи под контролом.

        „И до сада је сваки пут тема била следећа утакмица. Не окрећемо се ка прошлости, то није важно. Покушаћемо да наставимо тако. Одиграли смо добро, задовољни смо освојеним бодовима, и то је све. Следећа утакмица је у суботу, па седам дана касније играмо још једну“.

        Јокановић је већ успео да одведе екипу Вотфорда у Премијер лигу. Сада исту ствар покушава да уради са Фуламом, а искуство у оваквој ситуацији му је један од адута.

        „Важно је да будемо мирни. Да покажемо жељу и амбиције али и да се опоравимо и припремимо за притисак. Сигуран сам да ће бити изненађења до краја, сви знамо да је ово лудо такмичење“.

        У суботу Фулам дочекује екипи Брентфорда, у 44. колу гостује Милволу, а до краја ће Сандерленд на Крејвен Котиџ, а у последњој рунди Јокановић и Митровић гостују Бирмингему.

        Кардиф има три гостовања (Норичу, Дербију и Халу), у Велс долазе Нотингем Форест и Рединг. Први на табели Чемпионшипа је Вулверхемптон са 89 бодова, Фулам има 81, Кардиф 80.

        До директне промоције у Премијер лигу може и Астон Вила (76), а у борби за плеј-оф је још седам екипа, Дерби и Милвол са по 68 бодова, Мидлзбро (66), Бристол Сити и Шефилд Јунајтед имају по 65, Брентфорд 64, Престон 63.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари