Еврогол Марковића, Новосађани на коленима

НА СТАДИОНУ „КАРАЂОРЂЕ“ ПРЕД 8.000 ГЛЕДАЛАЦА: ВОЈВОДИНА - ПАРТИЗАН 0:3 (0:1)

  • Стрелци Остојић у 4, Саша Илић у 61. и Саша Марковић у 84. минуту
  • Повремени краћи прекиди током меча који су били на ивици инцидената

        ВОЈВОДИНА није била достојан ривал у дербију јер је на терену постојао само један тим. Више се очекивало од Новосађана који су изгледа „празним пушкама“ претили пред утакмицу. Од екипе чије су амбиције пре старта шампионата биле победничке Војводина је у последња три кола освојила само бод чиме је озбиљно забринула своје навијаче.

       Шампион се од старта легитимисао као екипа која зна шта хоће, па је тренер Вермезовић од самог старта пружио шансу чак петорици тинејџера који су на терену деловали фантастично - одлучно и храбро па се стекао утисак да црно-бели не треба да брину за будуће дане. Одмах на старту Партизан је повео. Играо се 4. минут када је након центаршута младог Николе Нинковића створила се гужва у шеснаестерцу домаћег тима голман Супић слабо је реаговао лопта је буквално ударила у ногу младог штопера Остојића и завршила у небрањеној мрежи. Заправо у првих пола часа игре сјајно је функционисала Партизанова десна страна Миљковић - Остојић па је усамљени нападач Новосађана Абубакар практично био приморан на капитулацију јер су Миљковић и Остојић деловали толико сигурно да једноставно домаћин није имао никакву шансу.

       Партизан је лако долазио до гола, до добрих шанси стварајући тиме пометњу у редове домаћина. Крајем 32. минута уследио је краћи прекид јер је заказала организација. Наиме, неколико навијача са северне трибине где су смештене присталице Војводине кренуло је да се обрачунава са појединим навијачима и присталицама Партизана са Западне трибине, додуше полиција је брзо интервенисала и спречила инцидент већих размера, а судија Милорад Мажић је у једном моменту поручио да више неће толерисати такве изгреде запретивши и прекидном утакмице па је у наставку меч добио сасвим другу димензију - актери на терену понашали су се у границама фер-плеја и дерби је приведен крају.

       Партизан је до одласка на одмор морао да повећа своје вођство да је млади Милош Јојић у 39. минуту био присебнији. Шутирао је право у голмана Војводине, па је тако нова шанса отишла у неповрат.

       У наставку утакмице очекивао се јачи отпор Новосађана који су у дерби ушли силно мотивисани, али чињеница је да их је Партизан надиграо у свим елементима игре а тренеру Вигњевићу добром младом стручњаку остаје да у наредним данима продрма свој тим, јер Војводина је у веома незгодној ситуацији. А онда у последњих пола часа игре Партизан је остварио потпуну доминацију па је у 61. минуту капитен Саша Илић након сјајне асистенције Саше Марковића најпре дивно примио лопту  у шеснаестерцу Војводине погледао где се голман Новосађана налази и онда резантним ударцем матирао Супића.

       Иако је питање победника било већ одавно решено, шампион није престао са атацима ка голу противника па се у 84. минуту догодио најдивнији моменат на утакмици. Партизанов неуморни Саша Марковић често и стрелац одлучујућих голова потврдио је класу у 84. минуту. Када се лопта одбила и стигла до његове ноге на неких 20 метара уследио је страховит - неодбрањив ударац. Прави евро-гол. Војводина је била на коленима, а до краја меча Новосађани су преко Бојовића погодили само пречку тек да се не каже да су остали за 90. минута игре без иједне зреле прилике...

       Судијска тројка на челу са Милорадом Мажићем, Игором Радојичићем и Милованом Ристићем била је на европском нивоу, баш као и недавно у Барселони када су делили правду на мечу Лиге шампиона. Својим ауторитетом, знањем и храброшћу одсудили су дерби за чисту десетку.

       Стадион: Карађорђе у Новом Саду. Гледалаца: 8000. Главни судија. Милорад Мажић (Врбас). Стрелци: 0:1 Остојић у 4, 0:2 Саша Илић у 61. и 0:3 Саша Марковић у 84. минуту.

       ВОЈВОДИНА: Супић 5,5, Билбија 5,5 (од 58. Бојовић 6), Митошевић 5,5 (од 62. Секулић 6), Абубакар 6, Настић 6, Стевановић 6, Вулићевић 6, Ђурић 7, Ађуру 6, Мелег 6, Јанић 6.

       ПАРТИЗАН: Стојковић -, Миљковић 7,5, Камара 7 (од 79. Смиљанић -), Нинковић 7,5, Шћеповић 6 (од 70. Митровић -), Иванов 7,5, Лазевски 7, Илић 8, Јојић 6 (од 46. С. Марковић 7,5), Остојић 8, Л. Марковић 7,5.

       Играч утакмице: Саша Илић (Партизан)

       (Политика)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари