Један гол води Партизан у Лигу Европе

СРПСКИ ШАМПИОН ВЕЧЕРАС OД 20.00 У ТУНУ ТРАЖИ ПРОЛАЗ

У ШЕСТУ ГРУПУ УТЕШНОГ ЕВРОПСКОГ ТАКМИЧЕЊА

Саша Илић

         ПОХОД на трећу Лигу шампиона није успео, а вечерас (20.00) се у Туну српском прваку пружа прилика да шести пут уђе у групну фазу Лиге Европе.

         Партизан је прошлог четвртка показао да је спреман за подизање „летвице“ и да би први двомеч са неким швајцарским представником у историји европских такмичења по свим фудбалским параметрима требало да реши у своју корист.

         Примарни циљ остварен у Хумској, победа без примљеног гола, сада ваља надградити позитивним исходом са „Тун арене“.

         Капитен Саша Илић, који је преко главе претурио на десетине, па и стотине утакмица сличне „специфичне тежине“, зна рецепт за радост вечерас око 22.00 и ишчекивање жреба група у петак у Монте Карлу.

         - Прва утакмица је била баш онаква какву смо и очекивали. Швајцарци су се, углавном, трудили да нешто направе дугим лоптама, док су у одбрамбеним задацима показали велику озбиљност и чврстину. Јасно је да заслужују наше поштовање, никако и страх - категоричан је капитен клуба из Хумске.

         Пре само седам дана слика везана за могућности младог тима Партизана била је потпуно другачија. Како у јавности, тако и међу играчима у свлачионици. Илић и друштво реванш очекују у потпуно другом расположењу.

         - Много нам је значио тај Јојићев гол. Добили смо на самопоуздању, лопта нас је одмах боље слушала, имали смо шансе да остваримо и убедљивији тријумф.

         Када се поведе прича о томе какав Партизан навијачи могу да очекују вечерас у Туну, Илић не размишља ни секунд:

         - Морамо да будемо храбри, одговорни, конкретни на сваком делу терена. Важно је и да ривал осети ту нашу одлучност, самим тим ће и квалитет који је на нашој страни доћи до изражаја. Нећемо се бранити и верујем да ћемо успети да затресемо њихову мрежу. У том случају би, надам се, завршили велики део посла по питању пласмана у Лигу Европе.

         Свестан је најискуснији фудбалер Партизана да ће много тога зависити од првих пола сата меча.

         - Мораћемо да их примиримо у уводном делу утакмице и да покушамо да пас игром завладамо средином терена. Како време буде пролазило, требало би да нам буде лакше. Поновићу, један гол би много значио - завршио је Илић.

ТУН - ПАРТИЗАН

         СТАДИОН: „Тун арена“. Капацитет: 10.300. Судија: Дани Орсато (Италија).

         ТУН: Фавре - Лути, Сулмони, Зигфрид, Витвер - Хедигер, Шнеувли, Зуфи, Саного, Мартинез - Шненувли.

         ПАРТИЗАН: Стојковић - Аксентијевић, Обрадовић, Станковић, Волков - Марковић, Илић, Малбашић, Нинковић, Јојић - Митровић.

         Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари