Фофана, Живковић и Илић за славље Партизана

У 4. КОЛУ ЈЕЛЕН СУПЕРЛИГЕ ПОБЕДИЛИ РАД СА 3:1 (1:0) И НА ВРХУ ТАБЕЛЕ СЕ ИЗЈЕДНАЧИЛИ СА РАДНИЧКИМ ИЗ НИША И ЧУКАРИЧКИМ

Ђемба, Фофана и Станковић

        МЕЛЕМ на ране из Туна фудбалерима Партизана тешко може било шта да ставИ, али ако победа против Рада могла колико толико да „оживи“ Рашовићеве изабранике, онда је мисија против „грађевинара“ била успешна. Партизан је рутински изашао на крај са „фењерашем“ Супер лиге и на тај начин после четири кола, захваљујући ремију Чукаричког, избио на прво место, тамо где је навикао да буде у последњих шест година - 3:1 (1:0).

        Партизан је започео утакмицу против Рада са четири промене у стартној постави у односу на бламажу у Туну.У моменту када је Европа „отпутовала“ тренер црно-белих Вук Рашовић се коначно охрабрио да у ватру гурне Марка Живковића уместо, већ дуже време, потпуно индиспонираног Аксентијевића. На хлађењу је био и Саша Марковић, док је на позицији јединог класичног нападача заиграо Исмаил Фофана. Имали су црно-бели срећу да већ из прве праве опасности пред Кљајићевим голом дођу до предности, што им је значајно олакшало посао у наставку. Андрија Живковић је слично акцији из Туна када је Малбашић слабо реаговао на три метра од гола погодио Фофану. Тамнопути нападач је био далеко смиренији и Кљајић је морао по лопту у мрежу. До краја првог дела игре и једни и други су се потпуно успорили, а у таквом ритму, само су још Нинковић у Партизану (26.минут) и Михајловић (38.минут) у Раду могли да донесу промену резултата.

        Успаванку је могао да прекине Нинковић у 47.минуту, али је његов шут после блока завршио тик поред десне стативе гола гостију. Што није пошло њему за ногом јесте Родићу на другој страни. Играо се 53.минут када је после гужве у шеснаестерцу Партизана лопта дошла до везисте „грађевинара“. Он је са 10-ак метара искусно прецизно погодио даљи угао Стојковићевог гола и вратио утакмицу на почетак.

        Атипично за Партизан овог лета примљен гол није донео панику у редовима српског шампиона, па је само седам минута касније после неколико конкретних акција домаћин поново био на плус један.

        Волков је прошао по левој страни заврнуо лопту на петерац, она је прошла поред неколико играча да би је на другој стативи сачекао Андрија Живковић и рутински погодио мрежу. Већ тада је било јасно да Рад неће имати снаге за нови повратак у меч, а овера трећег првенственог тријумфа црно-белих у прва четири кола стигла је у 74.минуту када је, на овој утакмици резервиста, Саша Илић погодио са 16 метара ударцем по земљи на пас Милоша Јојића.

ПАРТИЗАН - РАД 3:1 (1:0)

        СТРЕЛЦИ: Фофана у 11, А.Живкович у 60, Илић у 74. за Партизан, Родић у 53.минуту за Рад. Стадион Партизана. Гледалаца: 4.000. Судија: Данило Грујић (Ниш) 7.

        ПАРТИЗАН: Стојковић - - М.Живковић 7, Обрадовић 7, Станковић 6,5, Волков 6,5- Ђемба Ђемба 6,5, Јојић 7, А.Живковић 7,5(од 78. Лука -), Нинковић 6,5(од 66. Којић -), Малбашић 6(од 46. Илић 7) - Фофана 6,5.

        РАД: Кљајић 6- Милошевић 6, Витас 6, Ћирковић 5,5, Антић 6- Распоповић 5,5(од 73. Варга -), Гњатић 5,5, Луковић 6(од 80.Денић -),Михајловић 6(од 82. Адамовић -), Родић 6,5- Павловић 6.

        ИГРАЧ УТАКМИЦЕ: Андрија Живковић (Партизан)

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари