Хоти: Вучићева изјава не иде у прилог нормализацији односа

ТВРДИ ДА ЈЕ У СУПРОТНОСТИ СА ОБАВЕЗАМА КОЈЕ ЈЕ СРБИЈА ПРЕУЗЕЛА

        ПРЕМИЈЕР шиптарског Косова* Авдулах Хоти да оценио да изјава председника Србије Александра Вучића не иду у прилог нормализацији односа, постизању коначног споразума и узајамном признању.

       Вучић је данас у Београду изјавио да сукоб у Нагорно-Карабаху говори како неки замрзнути конфликт „када га неко одмрзне“ може да буде катастрофалан и да је зато порука Србије наставак дијалога са Приштином.

       Рекао је да је боље да се компромис постигне "раније него касније" и да "у противном може нам се догоди некакав сукоб", те да се "морају извући поуке из 1990-их" година.

       Хоти је нагласио да је та изјава у супротности са свим обавезама које је Србија, под гаранцијама међународне заједнице, преузела за трајни мир и економски развој у региону.

       „Влада Републике Косово* и даље остаје посвећена својој конструктивној улози у корист мира, стабилности и просперитета читавог региона, и очекује да Европска унија и НАТО одговоре на ове провокације", каже се у саопштењу и додаје да она и даље бити посвећена што бржем чланству у НАТО-у, Европској унији и свим релевантним међународним организацијама.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари