Хоти: Неће бити додатних преговора о успостављању Заједнице српских општина

ИЗДАО САОПШТЕЊЕ УОЧИ ПОСЕТЕ ПРИШТИНИ ИЗАСЛАНИКА ЕУ МИРОСЛАВА ЛАЈЧАКА

* Прецизирао да ће испунити законску обавезу о оснивању ЗСО, али да неће прихватити да се питање ЗСО поново покрене као тема за преговарачким столом са Београдом

_________________________________________________________________

       ПРИШТИНА неће прихватити додатне преговоре о успостављању Заједнице српских општина (ЗСО), на чему Србија инсистира, саопштено је из кабинета шиптарског премијера Авдулаха Хотија.

       Саопштење је уследило уочи посете изасланика Европске уније за дијалог Мирослава Лајчака, током које би управо ЗСО требало да буде главна тема, пише Коха диторе.

       Влада у Приштини је саопштила да ће испунити законску обавезу о оснивању ЗСО, али да неће прихватити да се питање ЗСО поново покрене као тема за преговарачким столом са Београдом.

       „У наставку ових обавеза, Косово је закључило преговарачки процес за ЗСО откако је постигнут споразум за такав ентитет. Сходно томе, влада неће прихватити излагање ове теме за преговарачким столом, већ ће поштовати обавезе постигнутог споразума, које су потом регулисане одлуком уставног суда", наводи се у саопштењу, преноси Косово онлајн.

       Лајчак, као и шеф канцеларије ЕУ у Приштини Томас Суниог навели су још раније да би приштинска страна требало да предложи модалитете механизма ЗСО.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари