Вулин: EУ и НАТО раде против Српског света, али се према Србима држе као према једном политичком народу

„ЗНАМ ДА ВУЧИЋА НЕЋЕ СЛОМИТИ, А ДА СЕ ДОДИК НИЈЕ УПЛАШИО СУДСКОГ ПРОГОНА“

Александар Вулин

* Они нас сагледавају као јединствен фактор на читавом Балкану и без обзира што некада изгледа као да нападају Републику Српску а не Србију, или Србију а не Републику Српску, они оспоравају целину српског бића

* Наша отпорност се сада мери на увођењу или не увођењу санкција Русији и ту морамо показати снагу да останемо доследни себи. Увођење санкција Русији био би потпуни пораз српског народа и корак ка одустајању од војне неутралности и почетак пузања ка чланству у НАТО

______________________________________________________

         СEНАТОР Републике Српске Александар Вулин изјавио је да се отпорност српског народа на притиске Запада мјери на увођењу или не увођењу санкција Русији и нагласио да зна да Александра Вучића неће сломити, а да се Милорад Додик није уплашио судског прогона.

         - Захтев за увођење санкција Русији само звучи као нов, а заправо је део исте западне политике која одувек тражи да се Србија одрекне Срба ван Србије, да Албанцима поклони државу и да уђе у непријатељство са Русијом - рекао је Вулин за Срну.

         Према његовим речима, увођење санкција Русији био би потпуни пораз српског народа и корак ка одустајању од војне неутралности и почетак пузања ка чланству у НАТО.

         - Наша отпорност се сада мери на увођењу или не увођењу санкција Русији и ту морамо показати снагу да останемо доследни себи. Знам да Вучића неће сломити и знам да се Додик неће уплашити судског прогона - поручио је сенатор Републике Српске Александар Вулин.

         На молбу Срне да прокоментарише притиске Запада на целокупан Српски свет, сенатор Вулин је рекао да "без обзира што политичари из Европске уније и НАТО савеза оспоравају право постојања Српском свету, они се према Србима понашају као према јединственом политичком народу".

         - Они нас сагледавају као јединствен фактор на читавом Балкану и без обзира што некада изгледа као да нападају Републику Српску, а не Србију или Србију, а не Републику Српску, они оспоравају целину српског бића - указао је Вулин.

         Он је рекао да "зато у исто време спречавају српске партије да буду део власти у Црној Гори, судски настоје да спрече председника Додика да учествује у политици, а председнику Вучићу оспоравају изборну победу".

         - И наравно не престају са притисцима на Србе да напусте Косово и Метохију, а на Србију да призна отцепљење јужне покрајине - указао је Вулин.

         Истакао је и да водеће земље Запада вековима сматрају да су Срби страни народ на Балкану који не сме да се уједини у јединствену државу и који својом раздробљеношћу треба да омогући формирање националних држава другима.

         - Српска особина да бирају вође који самостално доносе одлуке је неприхватљива за Запад, а сви који у вршењу јавних функција имају храбрости да се супротставе, добијају санкције, што је више упозорење него крај притисака - рекао је Вулин.

         Сенатор Републике Српске је нагласио да Срби своје национално питање морају да решавају јединствено и не смију да допусте да се о Републици Српској расправља без свести о косметском питању или да се на Косову и Метохији покрећу акције без размишљања шта оне значе за Републику Српску или Србију у цјелини.

         - Срби морају издржати - поручио је Вулин.

          (Срна)


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари