Вулин: Српска je приоритет Србије – свака потреба Српске је и наша потреба

ТРИ ХЕЛИКОПТЕРА СРБИЈЕ ГАСЕ ПОЖАР НА ПЛАНИНИ СТОЛАЦ КОД ВИШЕГРАДА    

* Министар унутрашњих послова Србије Александар ВУЛИН: “Политика Александра Вучића је јасна - заштити Србе где год да живе. Као што смо успели да заштитимо наше грађане и њихову имовину код Нове Вароши и Прибоја, тако ћемо заштити и Србе овде у Републици Српској.  Учинићемо све да грађани у Србији, али и у Републици Српској буду сигурни, мирни и безбедни”

______________________________________________________

       МИНИСТАР унутрашњих послова Србије Александар Вулин поручио је, поводом акције гашења пожара код Вишеграда, у којој учествују и два хеликоптера из Србије, да је Република Српска приоритет Србије и да ће Србија увек помагати Српској.

       Припадници Хеликоптерске јединице и Сектора за ванредне ситуације Србије упућени су рано јутрос око 5.30 часова у Републику Српску да пруже помоћ у гашењу пожара на отвореном простору на планини Столац изнад Вишеграда.

       Два хеликоптера “бел” носивости воде од једне тоне и једна “газела”, која је предвиђена за извиђање, стигли на планину Столац. Њихове посаде надљудским напорима покушавају да заједно са осталим службама Републике Српске ставе пожар под контролу, саопштено је из МУП-а Србије.

       “Свака потреба Републике Српске је и наша потреба. Политика Александра Вучића је јасна - заштити Србе где год да живе. Као што смо успели да заштитимо наше грађане и њихову имовину код Нове Вароши и Прибоја, тако ћемо заштити и Србе овде у Републици Српској. Учинићемо све да грађани у Србији, али и у Републици Српској буду сигурни, мирни и безбедни”, рекао је тим поводом Вулин.

       Он је навео да Србија данас помаже својој Републици Српској, али је исто тако спремна и ради да помогне и свим другим народима у БиХ, у Федерацији БиХ, као и свима у региону којима је помоћ потребна.

       “Поносан сам на припаднике Хеликоптерске јединице који заједно са нашим храбрим ватрогасцима-спасиоцима помажу својим колегама и браћи из Републике Српске у гашењу пожара”, додао је Вулин.

       У акцији на веома неприступачном терену на планини Столац учествује посада Хеликоптерске јединице и припадници Сектора за ванредне ситуације из Чачка и Бајине Баште.

       Пожар је захватио површину од око 10 хектара, а припадници Хеликоптерске јединице до сада су имали 24 налета и избацили око 20 тона воде, наводи се у саопштењу.

       Захтев за упућивање помоћи заснива се на потписаном Споразуму о успостављању специјалних паралелних односа између Србије и Републике Српске и Меморандуму о разумевању између министарстава унутрашњих послова две земље.

       (Срна)     

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари