Вулин: Неки би да злочине Беливукове банде релативизију и искористе за политичку борбу и уцене

УХАПШЕНО ЈЕ 30 ПРИПАДНИКА ТЕ БАНДЕ, А БИЋЕ ЈОШ ПРИВОЂЕЊА

* Александар ВУЛИН: Бићу најсрећнији ако пред камерама будем могао да на питања о наводним везама са Беливуковим кланом, одговарам на полиграфу. То се односи на сва питања: да ли сам икад видео кућу у којој су клали, да ли сам имао било какву вербалну или невербалну комуникацију са тим зликовцима. А волео бих и да се они појаве на полиграфу

* Ана БРНАБИЋ: Део опозиције у Србији да је прихватањем наводног исказа Беливука о везама са Вучићем, "дотакао ново дно". „То је вид политичке борбе какав никад у историји Србије није виђен. Све што смо видели претходних десетак дана говори да је њихова политика - политика уједињења са криминалцима и убицама против Александра Вучића и Владе Србије“

________________________________________________________

       МИНИСТАР унутрашњих послова Алекандар Вулин изјавио је да је полиција "урадила шта је до ње" у вези криминалне групе око Вељка Беливука али и оценио да постоји "талас организованог напора да се злочини те банде релативизију и искористе као средство политичке борбе и уцене".

       Вулин је у Скупштини Србије, где је одговарао на посланичка питања, рекао да је полиција ухапсила више од 30 припадника Беливукове групе коју је назвао "најсуровијом у Европи".

       "Како се истрага одвија, добијате нове информације и још неки ће бити ухапшени. Очекујем да ће Тужилаштво за организовани криминал у законском року изаћи са оптужницом против ове банде и да ће на најбољи начин послати поруку шта је логичан крај сваког ко се бави криминалом а посебно оног ко убија људе", рекао је министар.

       Оценио је да се у медијским структурама у Србији, "уз подршку неких политичких структура", покушава извршити релативизација злочина те криминалне групе.

       „Све се ради по унапред познатом рецепту. Најпре се са криминалцима договоре шта треба да кажу, затим кад добију информацију кога треба да нападну они пренесу то што су им рекли и то онда неким чудом доспе у неке медије, ту мислим на КРИК, на Њузмакс Адрију а сад и на НИН, и то се онда преноси као апсолутна истина", рекао је Вулин.

       Додао је да ће бити "најсрећнији" ако пред камерама буде могао да на питања о наводним везама са Беливуковим кланом, одговара на полиграфу.

       „То се односи на сва питања: да ли сам икад видео кућу у којој су клали, да ли сам имао било какву вербалну или невербалну комуникацију са тим зликовцима, а волео бих и да се они појаве на полиграфу", казао је Вулин.

       Подршку Вулину пружила је премијерка Ана Брнабић која је оценила да је уз председника Србије Александра Вучића, министар полиције "први ставио главу у торбу" улазећи у отворену борбу са Беливуковим кланом.

       Она је оптужила део опозиције у Србији да је прихватањем наводног исказа Беливука о везама са Вучићем, "дотакао ново дно".

       „То је вид политичке борбе какав никад у историји Србије није виђен. Све што смо видели претходних десетак дана говори да је њихова политика - политика уједињења са криминалцима и убицама против Александра Вучића и Владе Србије", рекла је премијерка.

       (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари