Вулин: Коме је Степинац светац, њему је „Олуја“ – злочиначки подухват Срба

МИНИСТАР УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА СРБИЈЕ ОДРЕАГОВАО НА ПЛЕНКОВИЋЕВ НАСТУП У КНИНУ

* Андреј Пленковић изјавио на прослави "Олује" у Книну да "Хрватска зна како је бити жртва агресије", те да је "српско руководство "присилило Хрватску на протјеривање Срба"

_____________________________________________________

       ЛАЖ је и глупост да је Србија крива за протеривање и убијање Срба у "Олуји", коју је изрекао премијер Хрватске Андреј Пленковић, не би изговорио ни доказани усташа и неосуђени злочинац Анте Готовина, који најбоље зна колико је злочина и зла нанео Србима, поручио је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин.

       "То не зна само Хашки трибунал", рекао је Вулин.

       Он је нагласио да су усташе, које су једине формирале логоре само за децу, суровошћу и лудилом премашиле своје немачке учитеље, преноси телевизија Пинк.

       "Коме је Степинац светац, њему је Јасеновац радни логор, Сисак дечје одмаралиште, а `Олуја` - злочиначки подухват Срба", нагласио је Вулин и додао да се таквима не ћути и не прашта.

       Премијер Хрватске Андреј Пленковић изјавио је на прослави "Олује" у Книну да "Хрватска зна како је бити жртва агресије", те да је "српско руководство "присилило Хрватску на протјеривање Срба".

       Хрватске снаге су 4. августа 1995. године напале Републику Српску Крајину /РСК/ - територију под заштитом мировних снага УН, начинивши низ злочина и протеравши 250.000 Срба.

       У злочиначкој акцији "Олуја" је, према евиденцији "Веритаса" погинуло и нестало 1.872 Срба.

       Хрватска војска је током офанзиве и након пада Крајине починила злочине над српским цивилима, а спаљено је више од 22.000 српских кућа.

       Региструјте се на нашем Telegram   каналу: https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари