Вучић: Велике силе наоружавају Приштину – може им се, уверене су да то могу некажњено

САВЕТУ ЕВРОПЕ И ЕВРОПАРЛАМЕНТУ ПОРУЧИО ДА СРБИЈИ ПОВОДОМ ИЗБОРА НИСУ ПОТРЕБНЕ ПРЕСУДЕ СА СТРАНЕ

* „Гледам какво оружје помињу /за Бањску/, а они противправно довукли "џавелине" и друго оружје и не одговарају ништа, јер им се може. А ти, Вучићу, прави се луд! Али, мој посао је да штитим ову земљу и наш народ на Косову и Метохији“

_______________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас да велике силе противправно наоружавају Приштину и мисле да за то нико никада неће одговарати.

         Вучић је указао да те исте велике силе и њихови помагачи траже одговорност за догађаје у Бањској, гдје су погинула три Србина и полицајац албанске националности, јер их интересује како да казне Србију зато што су неки Срби хтјели да бране своја огњишта.

         Он је најавио да ће сви за које се утврди да су чинили кривична дела одговарати и бити кривично гоњени, додајући да као председник размишља како да покрене истрагу, а да не доведе земљу у тешку позицију.

         - Гледам какво оружје помињу /за Бањску/, а они противправно довукли "џавелине" и друго оружје и не одговарају ништа, јер им се може. А ти, Вучићу, прави се луд! Али, мој посао је да штитим ову земљу и наш народ на Косову и Метохији - рекао је Вучић новинарима у Београду.

         Говорећи о расправама о изборима у Србији у Савјету Европе и у Европском парламенту, као и о најавама резолуција, Вучић је рекао да су надлежни у Србији саопштили да су избори завршени, тако да он не чека никога из иностранства да му доноси пресуде о суду његовог народа.

         Одговарајући на новинарска питања, Вучић је рекао да ће сутра примити Марицу Михајловић, мајку бебе која је преминула током порођаја у болници у Сремској Митровици, и да ће јој захвалити што је скупила снаге и храбрости да јавно проговори кроз шта је прошла и, указујући на то, вероватно спасила животе многих беба у будућности.

          (Срна)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари