Вучић: „Отворени Балкан“ je у интересу свих на Балкану, али му се неки у Сарајеву ипак противе

„ЧУЈЕМ КРИТИКЕ И ИЗ НЕКИХ ЕВРОПСКИХ ЦЕНТАРА ЈЕР НЕ ОДЛУЧУЈУ ШТА ДА СЕ ОВДЕ РАДИ“

* „Да ће иницијатива имати много противника, видело се и по реакцији Аљбина Куртија, а и по реакцији дела званичника из Сарајева, које не разумем јер је и у њиховом највећем интересу. Можда са оволико искуства и знања, нисам довољно стручан и способан да разумем њихове разлоге против ове иницијативе. Али, није ни важно. Са тим ћемо наставити, јер је важно за нас“

___________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да је регионална иницијатива која од јуче носи назив „Отворени Балкан“ важна за будућност грађана и у интересу региона, због чега ће њена имплементација бити настављена, и поред свих критика на њен рачун.

       „Било је много позитивних, али и много негативних реакција, али сем бесмислене политике затварања и ксенофобије нисам чуо озбиљну аргументацију против тога", рекао је Вучић у Великој Плани сумирајући закључке након јучерашњег Самита у Скопљу, у оквиру иницијативе "Отворени Балкан".

       Вучић је навео да чује критике и из неких европских центара, иако је све на чему почива регионална иницијатива засновано на принципима слободног протока роба, капитала, услуга и људи.

       Разуме, додаје, да се дeо њих љути, јер нису они управљачи нити у позицији у којој одређују шта се у региону ради, већ смо ми сами узели ствари у своје руке, сами одређујемо своју будућност.

       „И наставићемо тако, то тако раде слободне и независне државе. Радимо у свом најбољем интересу, смањиваћемо трошкове. Реч је о великој и важној иницијативи за будућност", поручио је Вучић.

       А да ће иницијатива имати много противника, видело се, каже и по реакцији Аљбина Куртија, али увијек и по реакцији дела званичника из Сарајева, које, истиче не разуме, јер је то и у њиховом највећем интересу.

       „Можда са оволико искуства и знања, нисам довољно стручан и способан д разумем њихове разлоге против ове иницијативе. Али, није ни важно. Са тим ћемо наставити, јер је важно за нас", рекао је Вучић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари