Вучић: Никад не говорим о српским Хрватима и српским Бошњацима, а неки упорно о - босанским Србима

„ЈЕДАН ИЗ РЕГИОНА ЈЕ У САВЕТУ БЕЗБЕДНОСТИ УН ГОВОРИО ПУН МРЖЊЕ ПРЕМА СРБИМА“

* Председник Србије присуствовао у Јагодини отварању фабрике немачке компаније „Фишер аутомотив систем“, у којој ће се производити ауто делови и додатна опрема за аутомобиле високе класе. У ту фабрику је уложено 40 милиона евра, имаће 350 запослених, а Вучић је оценио да су неки пресуду генералу Младићу користили да би говорили о будућности у којој треба зауставити Србију

________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је да су неки користили пресуду генералу Ратку Младићу да би говорили о томе како треба зауставити Србију, критиковао је називање Срба у БиХ „босанским Србима“, а за једног од представника из региона у УН је рекао да је говорио пун мржње према Србима.

       - Тај човек је све време пун мржње говорио о нашем народу и то о људима који живе у његовој земљи! Да просто не поверујете! Па шта онда да очекујете од тих људи, шта онда тражите од тих људи? - рекао је Вучић новинарима у Јагодини.

       Критиковао је називање Срба у БиХ „босанским Србима“ у обраћањима на седници Савета безбедности УН.

       - Нису то никакви босански, као што не постоје ни хрватски Срби. То су Срби. Јер ни ми не кажемо овде српски Хрвати ни српски Бошњаци. Никад то од мене нисте чули - напоменуо је Вучић.

       Он је приметио да само Срби немају право да буду ни Срби, али да сада иде нова фаза борбе у Бриселу, где предстоји наставак преговора о Косову и Метохији.

       - Оно што мора да буде стална фаза то је да не размишљамо о сукобима, да одговоримо када смо приморани, да размишљамо о миру, стабилности и да гледамо напред, у будућност и како да отварамо фабрике -“, рекао је Вучић.

       Он је оценио да су неки пресуду генералу Младићу користили не да би говорили о прошлости, већ да би прије свега говорили о будућности у којој треба да се заустави Србија.

       Вучић је истакао да ће нове фабрике бити побједа српског народа и свест да својим радом, посвећености, марљивошћу и ентузијазмом може да мења будућност.

       - Ако неко мисли да је могуће ићи напред и говорити о помирењу тако што ћете да стигматизујете цео народ, притом неретко заборављајући чињенице и упркос чињеницама, онда у томе нема решења - закључио је Вучић.

       Председник Србије присуствовао је данас у Јагодини отварању фабрике немачке компаније „Фишер аутомотив систем“, у којој ће се производити ауто делови и додатна опрема за аутомобиле високе класе.

       Инвестиција „Фишера“ вредна је око 40 милиона евра, а у производној хали површине 8.000 квадратних метара радиће 350 запослених. Исти инвеститор најавио је и да би у Јагодини требало да отвори и фабрику типлова.

       Та компанија своје фабрике има још у Немачкој, САД, Кини и Чешкој где запошљава око 5.200 радника.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари