Вучић: Могуће је да се у делу опозиције ради о обојеној револуцији

НА МИТИНГУ У ПАНЧЕВУ: УПОЗОРЕЊЕ ЈЕ СТИГЛО ОД СЕСТРИНСКЕ СЛУЖБЕ НАШИХ СЛУЖБИ СА ИСТОКА 

* „Као председник Републике вам кажем: Србија је сита ваших револуција, долазака људи под страним утицајима и уништавања свега што је српско, наших виталних националних интереса

* „Ништа што се данас догађа није случајно. Очекивали су да им предамо КиМ на тацни и кажемо помирили смо се, имали сте право што сте нас бомбардовали. Пошто смо рекли да нећемо да одустанемо од Устава Србије, кренули су да изазивају проблеме

* „Плашим се да ћемо морати да будемо још чвршћи и снажнији да бисмо одбранили своју Србију. Данас кажем као председник Републике јесте - радите шта хоћете и споља и овде у земљи, нећу  вам дозволити да Србију разорите и нећете добити независно Косово, као што се надате, мораћете неке друге да поставите

* Нагласио да се, какве год притиске буду вршили на њега, никада неће предати, јер је  Србија најважнија. То је једина светиња коју морамо да бранимо и одбранићемо је: Морамо да будемо јаки и снажни и не дамо своју Србију, да истрпимо њихове ударце, све претње и не уплашимо се. Има ли вас овде који се плашите, нема, нема код Срба оних који пузе и клече пред онима који хоће Србију да разоре"

___________________________________________________________

          ЛИДЕР СНС и председник Србије Александар Вучић говорио је данас на скупу у Панчеву пред 30.000 окупљених грађана.

          Вучић је изјавио да је веома забринут због ситуације на КиМ, јер ће Србија бити увек крива шта год да уради, али да неће добити независно Косово.

          "Срби су им данас дали рок до 1. јуна да се прекине са шиканирањем и малтретирањем грађана српске националности. Веома сам забринут јер никада не знате која ће нова провокација из Приштине да дође. Али једно знам, шта год Приштина урадила и шта год им они рекли тобож, увек ће на крају Србија да буде крива, јер је Приштина њихово чедо које су направили", истакао је Вучић.

          Како је рекао, Србија и ради оно што може како бисмо сачували своје име и презиме и своју земљу.

          „А све остало, плашим се да ћемо морати да будемо још чвршћи и снажнији да бисмо одбранили своју Србију. Данас кажем као председник Републике јесте - радите шта хоћете и споља и овде у земљи, нећу  вам дозволити да Србију разорите и нећете добити независно Косово, као што се надате, мораћете неке друге да поставите", поручио је Вучић, преноси Танјуг.

          Вучић је рекао и да се Србија суочава са безброј тешкоћа које су некад изнутра некад споља изазване, као и да није случајно што су Албанци са КиМ данас представили свог градоначелника који није добио ни 3 одсто гласова.

          „Кажу нормално је, Квинта каже легални су избори, а замислите шта би рекли за Србију да је три одсто изашло. Хоћу да знате да ништа што се данас догађа није случајно, очекивали су да им предамо КиМ на тацни и кажемо помирили смо се, имали сте право што сте нас бомбардовали. Пошто смо рекли да нећемо да одустанемо од Устава Србије, кренули су да изазивају проблеме", рекао је он на великом народном митингу у Панчеву.

          Према његовим речима,  није случајно ни што заустављају Србе и наплаћују им казне.

          "Европски представници кажу - то је грешка, па увек је грешка у случају Срба и када се ради о Србији. Само немојте да нас терате да вас увек разумемо када кажемо да грешите у вези међународног права. Имамо једну особину а то је да чувамо своје и не тражимо туђе и од тога нећемо да одустанемо", рекао је Вучић, преноси Танјуг.

          Он је казао и да су многи покушали све да спрече одржавање митинга и да се окупе људи који мисле другачије и који само воле своју земљу и желе да јој помогну када је тешко.

          „Нису успели у томе јер када су људи одлучни да штите интересе своје земље нико не може да их спречи", рекао је он.

          Вучић је у Панчеву рекао да је спреман да са свима разговара, али да не пристаје на уцене.

          „Разговараћемо, и са Петрохемијом, како би се повећале плате и људи живели боље, али молим вас, не понашајте се као други, једино на шта не пристајемо су уцене. Кажу, заузели смо пут, па ви нешто морате да урадите. Тако се не разговара. Може само за столом да се разговара, само кад нећете да уцењујете'', рекао је Вучић у обраћању на скупу у Панчеву.

          Он је рекао да су трагедије које су се претходних недеља догодиле у Београду, односно Смедереву и Младеновцу, ''толико потресле нашу земљу и народ'', да су „сви били у шоку''.

          „Најтеже је наравно било породицама погинулих. Њима поново изражавам саучешће. Али, видео сам још једну ствар. Видео сам да неким људима уопште није било жао, већ да су за време дана жалости сазивали политичке скупове, да би злоупотребили жал, бол и тугу нашег народа'', рекао је Вучић.

          Истакао је да је разговарао са људима „из служби'', од којих је сазнао да „сестринске службе са истока” упозоравају да, када је реч о протестима „Против насиља'', у организацији дела опозиције, могуће да се ради о тзв. обојеним револуцијама.

          „То су одвратни покушаји да се злоупотреби туга. Као председник Републике вам кажем, Србија је сита ваших револуција, долазака људи под страним утицајима, и уништавања свега што је српско, наших виталних националних интереса'', казао је Вучић.

          Додао је да је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти подржао протесте.

          ''На чијој страни је Аљбин Курти, кога он подржава, власт овде, или оне који ће малтретирати грађане на Газели? Да неће нас? Не, него оне који ће малтретирати грађане. Зар то није јасно, ко је на правој страни'', рекао је Вучић, преноси Танјуг.

          Нагласио је да се, какве год притиске буду вршили на њега, никада неће предати, јер је  Србија најважнија.

          „То је једина светиња коју морамо да бранимо и одбранићемо је. Морамо да будемо јаки и снажни и не дамо своју Србију, да истрпимо њихове ударце, све претње и не уплашимо се. Има ли вас овде који се плашите, нема, нема код Срба оних који пузе и клече пред онима који хоће Србију да разоре", рекао је Вучић на скупу у Панчеву.

          Он је додао и да десет и по година на различите начине води Србију и да се за то време трудио да мења лице наше земље, као и да је много тога промењено.

          „Без вас не бих могао ништа и без вас сам ништа и снага Србије је огромна и бескрајна. Они хоће да Србију сломе и врате у понор и амбис, у време када су затваране фабрике и све уништавано", рекао је Вучић.

          Додао је и да се трудио да прође сваку општину у Србији и разговара са свима који су то хтели, као и да том приликом није увек био сагласан са људима, али да је говорио истину.

          „Поносан сам на својих 10 година и што сам могао да вам служим, јер ја да служим странцима за шаку долара - нећу никада", рекао је он.

          Он је позвао грађане на велики митинг следећег петка у Београду и додао да ће из сваког града и пешице људи доћи, како би показали да Србија не може да буде уништена.

           "Служим само свом народу, нема повлачења нема предаје, сачуваћемо своју земљу. Идемо напред, рашће нам плате и пензије. Сви у Београд, живела Србија", рекао је Вучић, пренео је Танјуг.


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари