Вучић: И даље чекамо одговор Москве о најављеној посети Путина

РАДОВИ НА ЗАВРШЕТКУ ХРАМА СВЕТОГ САВЕ КАСНЕ ДВАДЕСЕТАК ДАНА

* Коментаришући наводе да је Москва отказала Путинову посету због приближавања Србије Америци, Вучић казао да је са руским председником више пута разговарао и да Путин „једва чека да дође у Србију“

_________________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да Београд и даље чека одговор Москве о најављеној посети руског председника Владимира Путина, али и додао да ће Србију "свакако" ускоро посетити министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.

       Коментаришући наводе да је Москва отказала Путинову посету због приближавања Србије Америци, Вучић је казао да је са руским председником више пута разговарао и да Путин "једва чека да дође у Србију", али и да је тренутно суочен са таквом епидемиолошком ситуацијом у самој Русији у којој дневно има "15.000 оболелих и 300 умрлих од короне".

       "Ми и даље чекамо његов одговор али и сами имамо мали проблем јер радови на завршетку Храма Светог Саве касне 20-ак дана", казао је Вучић и подсетио да је отварању тог верског објекта требало да присуствује и Путин јер је и Русија дала новац за радове на храму.

       Упитан зашто руски министар спољних послова у оквиру турнеје по региону није планирао посету Србији, Вучић је рекао да ће "како ствари стоје", Лавров свакако доћи у Београд.

       "Не волим да зивкам медије и да их обавештавам о томе. Србија има одличне односе са Русијом али је на европском путу. Србија је слободна, независна држава чиме се много поносимо а сигуран сам да то поштују и Путин, и Лајчак, и Ангела Меркел и Си Ђинпинг", казао је Вучић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари